Tips

Workshop: van pdf naar Word

Om een pdf-bestand te kunnen bewerken, moet je het eerst converteren naar een Word-document. Daar bestaan verschillende manieren voor.

Het documentformaat pdf (Portabel Document Format) geldt al zeer lang als een open standaard voor het uitwisselen van bestanden. Dat is omwille van de flexibiliteit – het staat toe om tekst, audio en video als numerieke gegevens te verzenden – en de professionele look die het uitstraalt. Een pdf bestand kan je na verzending wel niet bewerken totdat je het (terug) naar een Word document hebt omgezet. Dat kan in Word zelf, maar er bestaan ook enkele softwaretoepassingen voor die je snel kan vinden.

Stap 1 / zoek een programma via Google

We leggen eerst uit hoe je dit via een extern softwareprogramma buiten Microsoft Word doet. De mogelijkheden zijn hier echt eindeloos. Via een simpele Google-opdracht kom je al snel heel wat toepassingen tegen. Meestal kan je die ook voor een beperkte tijd of beurten gratis gebruiken. Probeer altijd wel na te gaan of de website van een betrouwbare aanbieder komt. We kiezen in deze workshop voor de website ilovepdf.com.

Je ziet onmiddellijk waar je je pdf moet uploaden.

Stap 2 / Upload het bestand

Deze website heeft op het startmenu een opvallende kader met ‘Select PDF File’. Door hier op te klikken kan je een opgeslagen bestand op je computer kiezen. Het programma werkt evenwel voor bestanden uit Google Drive en Dropbox. Je kan ook meerdere bestanden uploaden. Als het document nog openstaat, zal je een melding krijgen dat je dit eerst moet afsluiten.

Klik op ‘Convert to Word’ en de software doet de rest!

Stap 3 / Converteer naar een Word document

Na het uploaden van het juiste bestand(en), moet je enkel nog op ‘Convert to Word’ klikken rechts onderaan. Nu is het slechts enkele ogenblikken geduld hebben en je document is klaar. Je kan het nieuwe Word document meteen openen in Word om het te bewerken of opslaan op je computer als je dit later gaat doen. Zijn de nodige aanpassingen gebeurd en wil je het weer omzetten naar pdf? Dat kan binnen dezelfde website!

In slechts enkele muisklikken is een pdf omgezet naar een bewerkbaar Word document.

Stap 4 / Converteer bestanden via Word

Online toepassingen zoals ilovepdf werken meer dan prima en zullen je zeker uit de nood helpen. Maar waarom het ingewikkelder maken dan noodzakelijk? In deze laatste stap vertellen we je simpelweg hoe je meteen binnen Word zelf een pdf naar een bewerkbaar document converteert. Open hiervoor eerst Word en ga naar ‘Bestand’ links op het werklint. Dan ga je naar ‘Openen’ om een bestand vanop je computer te openen. Selecteer eender welk pdf bestand en het wordt automatisch geconverteerd naar een bewerkbaar document. Afhankelijk van de bestandsgrootte kan dit wel even duren.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business