Je ziet best wel iets in Dropbox, maar hebt er geen goed gevoel bij dat je data onversleuteld worden opgeslagen in (Amerikaanse) datacenters? Laat Viivo dan voor een stevige encryptie zorgen.

Op zoek naar een monitor die jouw games op uiterst soepele wijze weergeeft? Dan is de AOC Agon AG273QZ wellicht iets voor jou. Deze 27 inch monitor heeft alleen een hoge resolutie, maar ook ondersteuning voor 240Hz.

Spreken we over gaming monitors, dan is de kans groot dat vroeg of laat de naam AOC valt. De technologiefabrikant produceert de laatste jaren telkens weer kwalitatief indrukwekkende monitoren. Zowel in het lage als in het high-end segment vind je diverse monitoren terug. De AOC Agon AG273QZ is de nieuwste monitor uit het aanbod van AOC, en is er eentje voor de echte liefhebbers die wel wat geld overhebben voor de beste schermervaring.

AOC Agon AG273QZ officieel

Deze nieuwe monitor van de Taiwanese fabrikant kent een schermdiagonaal van 27 inch en een beeldverhouding van 16:9. Er is een next-gen TN-paneel aanwezig dat een breed scala aan kleuren kan bewerkstelligen (126,4% sRGB, 93,7% AdobeRGB) en horizontale en verticale kijkhoeken van 170 en 160 graden heeft. Dankzij de scherpe QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels heb je geen moeite om de kleinste details te spotten tijdens het gamen. De maximale schermhelderheid bedraagt een flinke 400 nits en ondersteunt HDR-technologie.

 

Het mooiste van alles is dat de AOC dit allemaal aankan met een maximale ververssnelheid van maar liefst 240Hz, waardoor de nieuwe monitor zich uitstekend leent voor serieuze gamers en esporters. Combineer dat met de uiterst lage responstijd van 0,5ms en je weet dat je in shooters en dergelijken nooit meer te laat (terug)schiet.

Doordat je wellicht niet altijd 240Hz kan behalen met games (minimum bedraagt 48Hz), kan het voorkomen dat dit schokkerige beelden oplevert. Dankzij de aanwezige AMD FreeSync Premium Pro-technologie moet dit voorkomen worden, zelfs als er gebruikgemaakt wordt van de HDR-ondersteuning.

Ergonomische hoogstandjes en prijs

Buiten het scherm is voldoende ander moois te vermelden. Zo is de AOC Agon AG273QZ voorzien van een handig handvat aan de bovenzijde. Hierdoor kun je hem makkelijk meenemen naar toernooien en LAN-party’s, mocht dat jouw ding zijn. Ook is er een headsethouder inbegrepen. Je kunt het apparaat aanpassen in de hoogte. Kantelen en zwenken is mogelijk voor een betere zitpositie. Verder zijn er diverse modi te vinden die ervoor zorgen dat jouw ogen tijdens (langdurige) speelsessies niet overbelast raken.

Overige functies zijn AOC Game Color, AOC Shadow Control, zes spelmodi (waarvan er drie aanpasbaar zijn), een nieuwe OSD-interface en nieuwe OSD-software.

De AOC Agon AG273QZ verschijnt later deze maand voor een adviesprijs van 769 euro.

Leestip: AOC Vivacity test