Tips

Netflix filmtip: Blood Diamond

We sturen je het verlengde weekend in met een goede filmtip! Deze week: Blood Diamond, met Leonardo DiCaprio.

Voor veel mensen is het Hemelvaartweekend vanavond al begonnen. Vier dagen vrij betekent lekker veel tijd om films te kijken. En dan kan een beetje inspiratie altijd van pas zijn. Maar ook als je minder geluk hebt en de komende dagen wel moet werken, raden we je de film Blood Diamond met plezier aan. De film dateert al van 2006, maar staat nog maar sinds twee weken op Netflix.

Blood Diamond neemt je mee naar Sierra Leone, waar Solomon Vandy wordt ontvoerd door een rebellenleger en te werk wordt gezet in een diamantenmijn. Hij vindt een uiterst zeldzame diamant, die hij weet te verbergen voor de rebellen. Vandy slaagt erin te ontsnappen, maar ontdekt dat ook zijn zoon Dia meegenomen werd. Er is slechts één man die Solomon kan helpen zijn zoon terug te krijgen: Danny Archer, een diamantenjager geboren en getogen in Afrika. Die heeft uiteraard meer interesse in de diamant die Solomon verborgen heeft.

Als Blood Diamond je één ding wil meegeven, is het de diamantenindustrie er een zeer duister kantje heeft. Voor de rol van Danny Archer kreeg Leonardo DiCaprio één van de vele Oscarnominaties voor Beste Acteur die hij uiteindelijk niet won.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business