Facebook

Ontdek in deze workshop hoe je de advertenties die je op Facebook ziet zelf kan bepalen en welke advertenties je liever niet ziet of zelfs wil uitsluiten.

Het zit goed verstopt, en Facebook pakt er natuurlijk niet zelf mee uit. Maar je kan wel degelijk zelf heel wat beslissingen nemen als het aankomt op advertenties. Je kan zelf je interesses aanpassen, en adverteerders of bedrijven uitschakelen. Dingen die tot voor een aantal jaar nog niet gingen. We leggen je graag uit in deze workshop hoe je met de Facebook advertentievoorkeuren aan de slag gaat.

Stap 1 / Instellingen

Om te beginnen moeten we tot bij het menu geraken waar we onze voorkeuren kunnen aanpassen. Op de desktopversie klik je rechtsbovenaan op het pijltje naast je account. Daar klik je op instellingen & privacy. Je krijgt nu een nieuw dropdown menu te zien. Hier kies je meteen weer voor instellingen.

Stap 2 / Onderaan

Ziezo, we zijn al in het algemene instellingen-menu. Scroll nu helemaal naar onder, links in het zijmenu klik je op advertenties. Je merkt het al; de functie zit goed verstopt. Maar dit is onze eindbestemming hoor, wees gerust.

We zijn er bijna!

Stap 3 / Voorkeuren

We zijn nu in het onderdeel van je advertentievoorkeuren. Het is alvast interessant om een kijkje te nemen welke interesses Facebook over je bijhoudt. Klik daarom eens op je interesses en pas aan of verwijder indien nodig. Het platform maakt een onderscheid tussen sectoren als entertainment, reizen, evenementen, personen en technologie.

Ga nu naar het volgende tabje: adverteerders en bedrijven. Hier geeft het socialemediaplatform meer uitleg over hoe bedrijven en organisaties je profielinfo gebruiken om beter te gaan adverteren. Als je onder een bedrijf op beheerhulpmiddelen bekijken klikt kan je nog wat extra’s zien. Indien gewenst kan je ook bepaalde dingen op niet toestaan zetten.

Een derde belangrijk punt is de informatie die adverteerders en bedrijven te zien krijgen. Klik op het tabje jouw informatie en kijk rechts welke knopjes actief staan. Ook hier kan je eventueel bepaalde informatie uitschakelen indien gewenst. Al kan dat wel betekenen dat de advertenties die je te zien krijgt minder relevant gaan zijn.

Tenslotte kan je bij advertentie-instellingen nog drie parameters in- of uitschakelen.

Bekijk en wijzig indien nodig.

Stap 4 / Verbergen

Tot slot is het ook mogelijk om bepaalde onderwerpen te gaan vermijden. Bijvoorbeeld advertenties rond alcohol, opvoeding of huisdieren kan je voor een bepaalde periode uitschakelen. Het gaat dan om 6 maanden, 1 jaar of gewoon voor altijd verbergen. Bijvoorbeeld mensen die in het verleden een alcoholverslaving hebben gehad zouden hier wel gebruik van kunnen maken.

Geen interesse in katten? Verberg ze permanent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here