Tips

Workshop Spotify Group Sessions: Luister samen, op afstand

Spotify Group Sessions
Ken je Spotify Group Sessions al? Premium-gebruikers kunnen nu samen realtime naar muziek luisteren zonder dat je bij elkaar moet zijn. Zo werkt de nieuwe functie.

Bij elkaar, maar toch niet.

Begin dit voorjaar lanceerde Spotify een nieuwe functie voor betaalde abonnees. Group Sessions biedt je de mogelijkheid om samen vanop verschillende apparaten naar dezelfde muziek van een afspeellijst te luisteren. De functie is nog in bèta, maar is wel al beschikbaar voor alle gebruikers met Premium.

De werking van Group Sessions is heel eenvoudig, je deelt de link van de afspeellijst met elkaar, en luisteren maar! Tot voor kort lag de limiet op twee personen, maar nu kan je dus met je geheel legale bubbel van 5 personen al deelnemen aan een luistersessie op Spotify.

Stap 1 / Spotify app

Om gebruik te maken van Group Sessions heb je twee dingen nodig: een Premium-abonnement en de mobiele applicatie van Spotify. Beide tools aan boord? Top, dan kunnen we aan de slag. Open je Spotify-app en kies een je favoriete nummer, album of afspeellijst. Tik linksonder op het menu waar Spotify Connect alle beschikbare apparaten weergeeft. Onder die apparaten zie je de titel Groepsessie bèta. Daar moeten we zijn. Onder je profielfoto staat een grote groene knop met Sessie starten. Daar tik je op.

Met een duidelijke knop is je groepsessie zo gestart.

Stap 2 / Group Sessions met vrienden

Spotify start nu automatisch een sessie. Vervolgens moet je natuurlijk vrienden of familie toevoegen. Op het moment van schrijven staat de streamingdienst 5 personen toe in een Group Session. Tik op de knop Vrienden uitnodigen of toon je vrienden de unieke Spotify-code die je daaronder te zien krijgt. Ze kunnen die code scannen en worden dan automatisch aan de de groepsessie toegevoegd. Kies je voor de eerste optie? Dan kan je in het bijhorende menu voor alle mogelijke kanalen kiezen om de link naar je groepsessie te delen. Iedereen die meedoet kan de muziek pauzeren, een nieuw nummer kiezen of de sessie stopzetten. Een leuke extra voor collega’s die elkaar moeten missen bij het thuiswerken.

Leer elkaar nieuwe muziek kennen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business