iOS 14 Appbibliotheek

Een grote frustratie bij heel veel iPhonegebruikers was het gebrek aan een overzicht voor al je apps. Veel iOS-gebruikers zaten met pagina’s vol apps waarvan soms zelfs de helft leeg was. iOS 14 pakt dat probleem aan.

Advertentie

Sinds september 2020 kunnen eigenaars van een iPhone SE (1e generatie) en hoger iOS 14 op hun toestel installeren. Voor het eerst maakt iOS een ware revolutie mee en is Apple erin geslaagd zijn gebruikers iets meer vrijheid te geven binnen het eigen ecosysteem. Eén van die grotere nieuwe functies is de Appbibliotheek.

Een slimme tool die ingebakkeen zit in iOS 14 en op een intelligente manier al je apps geordend bij elkaar zet. En er is meer, de iPhonebouwer heeft zelfs een alfabetische lijst voorzien. Dat en meer leggen we uit in deze workshop.

iOS evolueert ieder jaar weer in de positieve zin.

Stap 1 / Opkuisen

Tijd om al die pagina’s van de hand te doen en je apps mooi te gaan ordenen. Eén van de grootste frustraties van iOS-gebruikers is onder andere het feit dat nieuw gedownloade applicaties altijd ergens achteraan kwamen te staan. Als je dan niet de moeite nam om ze naar een meer efficiënte plek te slepen kwamen ze al snel in een vergeethoekje terecht. Dat is verleden tijd.

Ga naar een beginscherm en houdt je scherm lang ingedrukt. Al je icoontjes zullen beginnen schudden. Tik onderaan op de kleine puntjes die het aantal pagina’s aangeven. Je krijgt nu een overzicht van al je pagina’s met apps. We raden aan om alle pagina’s uit te schakelen en alleen het eerste te behouden, voor de apps die je dagelijks gebruikt. Vink ze uit en tik op gereed om toe te passen.

iOS 14 Appbibliotheek
Haal overbodige pagina’s weg.

Stap 2 / Verlicht

 Ziezo, je iPhone is al een stuk lichter geworden. Ga nu naar instellingen en kies voor de optie beginscherm. Hier gaan we een aantal wijzigingen doorvoeren die je voorgoed doen vergeten hoe iOS ooit geweest is. En nu we hier toch zijn, ga ook eens een kijkje nemen bij de optie blootstellingsmeldingen. Je kan hier de optie aanvinken om informatie binnen te halen via de corona-app van België over mensen in je omgeving. Je hoeft ook niet ongerust te zijn over privacy, de tool deelt je gegevens anoniem.

iOS 14 Appbibliotheek
Alle wegen leiden naar instellingen.

Stap 3 / Instellingen

We zijn nu aanbeland in het instellingenscherm van je beginscherm. Tik onderaan op de optie toon in appbibliotheek. Je krijg nu als je vanaf je beginscherm naar links swiped een paginavullend overzicht met al je apps per categorie. Wil je de meest recente downloads ook meteen daar? Kies dan in de instellingen voor alleen appbibliotheek, liever niet? Laat dan de optie staan zoals ze was.

Snel en overzichtelijk.

Stap 4 / Appbibliotheek

Ziezo, je appbibliotheek is gereed. Als je nu op je beginscherm komt kan je naar links swipen voor de bibliotheek. De eerste map zijn apps die door iOS 14 gesuggereerd worden omdat je ze regelmatig gebruikt maar niet constant. De apps in dat mapje wijzigen ook vaker. In het volgende mapje kan je al je meest recente apps terugvinden. Hoe vaker je nieuwe apps installeert hoe sneller het mapje zal wijzigen. 

Verder deelt iOS je applicaties op van sociaal tot diensten over creativiteit en amusement. Bovenaan in de zoekbalk kan je eveneens een app opzoeken of terugvinden op alfabetische volgorde.

iOS 14 Appbibliotheek
Advertentie

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here