amazon prime video

Het streamingplatform van Amazon heeft een aanbod dat niet moet onderdoen voor Netflix. Dit zijn onze kijktips voor Amazon Prime Video.

Advertentie

Amazon Prime Video mag dan wel niet dezelfde populariteit genieten als Netflix, maar dat betekent niet dat het geen goed alternatief voor Netflix kan zijn. Het streamingplatform van Amazon heeft een ruime catalogus films en series die je niet bij Netflix of Disney+ gaat terugvinden. Weet je niet meer wat kijken ’s avonds? We geven je graag onze vijf kijktips voor Amazon Prime Video.

Om Amazon Prime Video te kunnen streamen moet je een Prime-abonnement hebben. Naast toegang tot het streamingplatform krijg je met een Prime-account ook gratis verzending bij aankopen op het e-commerceplatform, toegang tot Twitch en onbeperkte opslag voor Amazon Photos (een goed alternatief voor Google Foto’s). Bij amazon.nl kost je Prime-lidmaatschap 2,99 euro per maand; de eerste dertig dagen zijn gratis. Je kan wel enkel met een creditcard betalen.

Onze kijktips voor Amazon Prime Video

The Boys

Ben jij al die clichés in superheldenfictie beu? Dan moet je The Boys eens een kans geven. Deze serie zet het superheldengenre namelijk volledig op zijn kop. De superhelden uit de reeks, een groep genaamd The Seven, blijken niet zo super te zijn. Zelfs niet de leider van de bende Homelander, een parodie op Superman. De echte helden uit de reeks zijn eigenlijk The Boys geleid door Billy Butcher, die het zachtst gezegd niet zo op The Seven heeft. Al kan je The Boys ook bezwaarlijk heldhaftig noemen. The Boys telt twee seizoen en is exclusief te bekijken op Amazon Prime Video. Mijn persoonlijke favoriet van het streamingplatform en een absolute aanrader.

The Office US

The Office is een briljante sitcomreeks die in de vorm van een documentaire de dagelijkse activiteiten van het papierbedrijf Dunder Mifflin volgt. De serie werd mee geschreven en geproduceerd door het comedygenie Steve Carell, die zich ook in de hoofdrol van regionaal manager Michael Scott kruipt. Alle 9 seizoen van The Office zijn te bekijken op Amazon Prime Video. Ideaal om de heimwee naar werken op kantoor wat te helpen verzachten. Al kunnen we ons niet voorstellen dat het er bij jou op kantoor net zo aan toe gaat.

Tenet

Mogelijk heb je nog niet de kans gekregen om de laatste blockbuster van Christopher Nolan te bekijken. Tenet was afgelopen zomer wel te zien in de filmzalen, maar door de overheidsmaatregelen zijn de bioscopen helaas maar zeer korte tijd open geweest. Het was wachten tot Tenet op een streamingplatform verscheen en het is Amazon Prime Video die de slag heeft binnengehaald. Deze film kijk je best niet als je moe bent; Tenet speelt met je hersenen en vraagt de opperste concentratie. Mede daarom werd de film door het cinemapubliek op gemengde reacties onthaald, maar Tenet mag zich zeker plaatsen tussen andere beruchte hersenkrakers zoals Inception, Interstellar en Memento.

Tom Clancy’s Jack Ryan

Over de fictieve CIA-agent Jack Ryan (een personage door Tom Clancy) zijn al vele films en series gemaakt. Zo vind je op Netflix de film uit 2014 terug. De Amazon Prime-serie met John Krasinski (beter bekend als Jim Halpert uit The Office) in de rol van Jack Ryan is echter de bekendste. Jack Ryan is een analist voor de Amerikaanse geheime dienst die de veilige omgeving van zijn bureau moet verlaten om terroristen te gaan bestrijden in het Midden-Oosten. In het tweede seizoen moet hij dat kunstje nog eens herhalen in Venezuela. Tom Clancy’s Jack Ryan is net als The Boys een exclusieve serie van Amazon Prime Video (al kan je de dvd-box van het eerste seizoen wel kopen via bol.com).

Joker

Het was een aangename verrassing toen we Joker eind 2020 plots op Amazon Prime Video zagen verschijnen. Joaquin Phoenix kruipt in de rol van The Joker, de iconische superschurk die we kennen uit vele Batman-films. Een rol waar Phoenix meer dan terecht nog een Oscar voor won. De film is een samenloop van tragische gebeurtenissen die je (bijna) sympathie doen voelen voor de vele gruweldaden die The Joker pleegt. Tot heden is Joker nog niet op Netflix verschenen, dus als je deze kaskraker nog niet hebt gezien dan is Amazon Prime Video de beste plaats om die achterstand in te halen.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Dit verschijnt deze maand op Netflix in België (mei 2021)

Ben jij ook benieuwd wat deze maand allemaal verschijnt op Netflix in België? Wij zorgen voor een overzicht van de beste nieuwe series en films.

Nieuw op Disney+: wat verschijnt er in mei 2021?

Benieuwd welke titels binnenkort verschijnen op je favoriete streamingplatformen? Elke maand geven we een overzicht van wat er nieuw is op Disney+.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here