amazon prime video

Het streamingplatform van Amazon heeft een aanbod dat niet moet onderdoen voor Netflix. Dit zijn onze kijktips voor Amazon Prime Video.

Advertentie

Amazon Prime Video mag dan wel niet dezelfde populariteit genieten als Netflix, maar dat betekent niet dat het geen goed alternatief voor Netflix kan zijn. Het streamingplatform van Amazon heeft een ruime catalogus films en series die je niet bij Netflix of Disney+ gaat terugvinden. Weet je niet meer wat kijken ’s avonds? We geven je graag onze vijf kijktips voor Amazon Prime Video.

Om Amazon Prime Video te kunnen streamen moet je een Prime-abonnement hebben. Naast toegang tot het streamingplatform, krijg je met een Prime-account ook gratis verzending bij aankopen op het e-commerceplatform, toegang tot Twitch en onbeperkte opslag voor Amazon Photos (een goed alternatief voor Google Foto’s). Bij amazon.nl kost je Prime-lidmaatschap 2,99 euro per maand; de eerste dertig dagen zijn gratis. Je kan wel enkel met een creditcard betalen.

Onze kijktips voor Amazon Prime Video

The Boys

Ben jij al die clichés in superheldenfictie beu? Dan moet je The Boys eens een kans geven. Deze serie zet het superheldengenre namelijk volledig op zijn kop. De superhelden uit de reeks, een groep genaamd The Seven, blijken niet zo super te zijn. Zelfs niet de leider van de bende Homelander, een parodie op Superman. De echte helden uit de reeks zijn eigenlijk The Boys geleid door Billy Butcher, die op z’n zachtst gezegd niet zo op The Seven heeft. Al kan je The Boys ook bezwaarlijk heldhaftig noemen. The Boys telt twee seizoen en is exclusief te bekijken op Amazon Prime Video. Het is mijn persoonlijke favoriet van het streamingplatform en een absolute aanrader.

The Office US

The Office is een briljante sitcomreeks die in de vorm van een documentaire de dagelijkse activiteiten van het papierbedrijf Dunder Mifflin volgt. De serie werd mee geschreven en geproduceerd door het comedygenie Steve Carell, die zich ook in de hoofdrol van regionaal manager Michael Scott kruipt. Alle 9 seizoen van The Office zijn te bekijken op Amazon Prime Video. Ideaal om de heimwee naar werken op kantoor wat te helpen verzachten. Al kunnen we ons niet voorstellen dat het er bij jou op kantoor net zo aan toe gaat.

Tenet

Mogelijk heb je nog niet de kans gekregen om de laatste blockbuster van Christopher Nolan te bekijken. Tenet was afgelopen zomer wel te zien in de filmzalen, maar door de overheidsmaatregelen zijn de bioscopen helaas maar zeer korte tijd open geweest. Het was wachten tot Tenet op een streamingplatform verscheen en het is Amazon Prime Video die de slag heeft binnengehaald. Deze film kijk je best niet als je moe bent; Tenet speelt met je hersenen en vraagt de opperste concentratie. Mede daarom werd de film door het cinemapubliek op gemengde reacties onthaald, maar Tenet mag zich zeker plaatsen tussen andere beruchte hersenkrakers zoals Inception, Interstellar en Memento.

Tom Clancy’s Jack Ryan

Over de fictieve CIA-agent Jack Ryan (een personage door Tom Clancy) zijn al vele films en series gemaakt. Zo vind je op Netflix de film uit 2014 terug. De Amazon Prime-serie met John Krasinski (beter bekend als Jim Halpert uit The Office) in de rol van Jack Ryan is echter de bekendste. Jack Ryan is een analist voor de Amerikaanse geheime dienst die de veilige omgeving van zijn bureau moet verlaten om terroristen te gaan bestrijden in het Midden-Oosten. In het tweede seizoen moet hij dat kunstje nog eens herhalen in Venezuela. Tom Clancy’s Jack Ryan is net als The Boys een exclusieve serie van Amazon Prime Video (al kan je de dvd-box van het eerste seizoen wel kopen via bol.com).

The Man in the High Castle

Wat als de Tweede Wereldoorlog anders was afgelopen en de nazi’s hadden gewonnen? Philip K. Dick vroeg het zich in 1962 af in zijn boek Laarzen in de nacht. Ben je niet zo’n lezer? Dan kan je natuurlijk ook gewoon de serie The Man in the High Castle kijken op Amazon Prime Video. In de serie is de Verenigde Staten na de oorlog verdeeld in twee stukken: het westen staat onder controle van Japan en het oosten onder controle van Duitsland. Een film brengt nieuwe hoop voor de onderdrukte Amerikaanse bevolking.

Borat: A Subsequent Moviefilm

Of je nu fan bent van het typetje of niet, iedereen kent Borat wel. Sascha Baron Cohen zette in 2006 de glorieuze natie van Kazachstan op de wereldkaart toen hij vermomd als Kazachs tv-journalist Borat Sagdiyes naar de Verenigde Staten trok om een documentaire te maken (en met Pamela Anderson te trouwen). 14 jaar later vond Cohen het hoog tijd voor een nieuwe ‘mockumentairy’. Terwijl de Verenigde Staten zwaar lijdt onder de eerste golf van de coronapandemie, reist Borat nog eens af naar de Verenigde Staten om zijn dochter uit te huwelijken aan toenmalig rechterhand van Trump Mike Pence. Chaos is verzekerd.

Ken jij nog leuke films en series op Amazon Prime Video? Laat het ons weten in de reacties.


Dit artikel verscheen origineel op 10/05/21. Laatst bijgewerkt om 13/07/21.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Netflix België: wat verschijnt er nieuw deze maand (juli 2021)?

Benieuwd naar wat er in juli 2021 allemaal verschijnt op Netflix België? Wij zorgen elke maand voor een overzicht van de beste nieuwe titels.

Deze films en series verdwijnen van Netflix in juli 2021

Deze titels verdwijnen in juli van Netflix. Wees er snel bij want iedere maand zitten er wel enkele toppers bij die helaas verdwijnen.

Nieuw op Disney+: wat verschijnt er in juli 2021?

Weet je niet meer wat kijken op je favoriete streamingplatformen? Elke maand geven we een overzicht van wat er nieuw is op Disney+.

3 REACTIES

  1. The Expanse is een topserie als je van SF houdt en Fear The Walking Dead ook.Ik vind deze persoonlijk zelfs beter als The Walking Dead.Maar de absolute topreeks is Preacher!Voor mij persoonlijk de beste serie van de laatste 10 jaar,zeker als je van zeer gewelddadige over the top en toch komische films of series houdt,alleen als je heel gelovig bent zou ik er niet naar kijken.Spijtig dat ze afgelopen is,ik kan er niet van zwijgen omdat dit echt in mijn top 10 staat van alles wat ik heb gezien de afgelopen 40 jaar en ik heb alle streamingdiensten en Amazon Prime Video is voor 2,99€ een spotprijs,zeker als je de voordelen van Amazon zoals snelle gratis verzending enz.erbij krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here