amazon prime video

Het streamingplatform van Amazon heeft een aanbod dat niet moet onderdoen voor dat van Netflix. Dit zijn onze kijktips voor Amazon Prime Video.

Amazon Prime Video mag dan wel niet dezelfde populariteit genieten als Netflix, het betekent niet dat het geen goed alternatief voor Netflix kan zijn. Het streamingplatform van Amazon heeft een ruime catalogus films en series die je niet bij Netflix of Disney+ gaat terugvinden. Weet je niet meer wat kijken ’s avonds? We geven je graag onze favoriete kijktips voor Amazon Prime Video.

Om Amazon Prime Video te kunnen streamen moet je een Prime-abonnement hebben. Naast toegang tot het streamingplatform, krijg je met een Prime-account ook gratis verzending bij aankopen op het e-commerceplatform, toegang tot Twitch en onbeperkte opslag voor Amazon Photos (een goed alternatief voor Google Foto’s). Bij amazon.nl kost je Prime-lidmaatschap 2,99 euro per maand; de eerste 30 dagen zijn gratis. Je kan wel enkel met een creditcard betalen.

Onze 7 kijktips voor Amazon Prime Video

The Wheel of Time

The Wheel of Time is een Prime Original die verscheen op 19 november. De serie is gebaseerd op de fantasyboeken van Robert Jordan (en later Brandon Sanderson). In totaal gaat het om 14 volumes, die verschenen zijn tussen 1990 en 2013. Wil je de boeken lezen, plan dan maar een lange vakantie in: aan vier miljoen woorden verspreid over meer dan 12.000 pagina’s begin je niet zomaar. De serie moet de gedetailleerde mythologische wereld vol magie een pak toegankelijker maken. Niet te missen dus, want goed uitgevoerd kan de reeks zomaar eens de populariteit van The Lord of the Rings en Game of Thrones benaderen.

The Boys

Ben jij al die clichés in superheldenfictie beu? Dan moet je The Boys eens een kans geven. Deze serie zet het superheldengenre namelijk volledig op zijn kop. De superhelden uit de reeks, een groep genaamd The Seven, blijken niet zo super te zijn. Zelfs niet de leider van de bende Homelander, een parodie op Superman. De echte helden uit de reeks zijn eigenlijk The Boys geleid door Billy Butcher, die het op z’n zachtst gezegd niet zo op The Seven heeft. Al kan je The Boys ook bezwaarlijk heldhaftig noemen. The Boys telt twee seizoen en is exclusief te bekijken op Amazon Prime Video. Een absolute aanrader.

The Office US

The Office is een briljante sitcomreeks die in de vorm van een documentaire de dagelijkse activiteiten van het papierbedrijf Dunder Mifflin volgt. De serie werd mee geschreven en geproduceerd door het comedygenie Steve Carell, die in de hoofdrol van regionaal manager Michael Scott kruipt. Alle 9 seizoenen van The Office zijn te bekijken op Amazon Prime Video. Ideaal om de terugkeer naar het kantoor te vieren. Al kunnen we ons niet voorstellen dat het er bij jou op kantoor net zo aan toe gaat. Sinds kort is de Office US ook via Netflix te bekijken.

Tenet

Mogelijk heb je nog niet de kans gekregen om de laatste blockbuster van Christopher Nolan te bekijken. Tenet was in de zomer van 2020 te zien in de filmzalen, maar door de overheidsmaatregelen waren de bioscopen in die periode helaas maar zeer korte tijd open. Het was wachten tot Tenet op een streamingplatform verscheen en het is Amazon Prime Video dat de slag heeft binnengehaald. Deze film kijk je best niet als je moe bent; Tenet speelt met je hersenen en vraagt de opperste concentratie. Mede daarom werd de film door het cinemapubliek op gemengde reacties onthaald, maar Tenet mag zich zeker plaatsen tussen andere beruchte hersenkrakers, zoals Inception, Interstellar en Memento.

Tom Clancy’s Jack Ryan

Over de fictieve CIA-agent Jack Ryan (een personage door Tom Clancy) zijn al vele films en series gemaakt. Zo vind je op Netflix de film uit 2014 terug. De Amazon Prime-serie met John Krasinski (beter bekend als Jim Halpert uit The Office) in de rol van Jack Ryan is echter de bekendste. Jack Ryan is een analist voor de Amerikaanse geheime dienst die de veilige omgeving van zijn bureau moet verlaten om terroristen te gaan bestrijden in het Midden-Oosten. In het tweede seizoen moet hij dat kunstje nog eens herhalen in Venezuela. Tom Clancy’s Jack Ryan is net als The Boys en The Wheel of Time exclusief te bekijken op Amazon Prime Video (al kan je de dvd-box van het eerste seizoen wel kopen via bol.com).

The Man in the High Castle

Wat als de Tweede Wereldoorlog anders was afgelopen en de nazi’s hadden gewonnen? Philip K. Dick vroeg het zich in 1962 af in zijn boek Laarzen in de Nacht. Ben je niet zo’n lezer? Dan kan je natuurlijk ook gewoon de serie The Man in the High Castle kijken op Amazon Prime Video. In de serie is de Verenigde Staten na de oorlog verdeeld in twee stukken: het westen staat onder controle van Japan en het oosten onder controle van Duitsland. Een film brengt nieuwe hoop voor de onderdrukte Amerikaanse bevolking.

Borat: A Subsequent Moviefilm

Of je nu fan bent van het typetje of niet, iedereen kent Borat wel. Sascha Baron Cohen zette in 2006 de glorieuze natie van Kazachstan op de wereldkaart toen hij vermomd als Kazachs tv-journalist Borat Sagdiyev naar de Verenigde Staten trok om een documentaire te maken (en met Pamela Anderson te trouwen). 14 jaar later vond Cohen het hoog tijd voor een nieuwe ‘mockumentary’. Terwijl de Verenigde Staten zwaar lijdt onder de eerste golf van de coronapandemie, reist Borat nog eens af naar de Verenigde Staten om zijn dochter uit te huwelijken aan toenmalig rechterhand van Trump Mike Pence. Chaos verzekerd.

Heb jij nog leuke kijktips voor Amazon Prime Video? Laat het ons weten in de reacties.


Laatst bijgewerkt op 18/02/2022.


Gerelateerde artikelen

Tech Tip: films en series streamen met Stremio

Weet je niet waar je je favoriete serie of film kan bekijken? Stremio zoekt voor je uit waar je de beste streams kan vinden.