Tips

Anoniem bellen doe je zo

Anoniem bellen
Als je voor welke reden dan ook je telefoonnummer wilt verbergen, kan dat. We leggen uit hoe je anoniem moet bellen.

Soms is het handig wanneer je iemand belt, zonder dat die persoon weet wie hij of zij aan de lijn krijgt. Bijvoorbeeld als je vermoed dat iemand jouw telefoontjes negeert of expres wegdrukt, maar ook als je thuis werkt en niet wil dat al je zakelijke contacten jouw persoonlijke mobiele nummer in handen krijgen. Anoniem bellen is hier de oplossing voor.

Er zijn verschillende manieren om anoniem te bellen. Wil je een langere tijd anoniem bellen? Dan is het verstandig om dat in je telefoon in te stellen. Dat kan met een paar handelingen. Wil je een telefoontje plegen en enkel op dat moment je nummer verbergen? Dat kan ook. Providers bieden snelcodes waarbij je nummer niet wordt weergegeven. Handig voor die zakelijke contacten!

Anoniem bellen op Android

Wil je anoniem bellen vanaf je Android telefoon? Dan kun je onderstaand stappenplan uitvoeren. Wil je later toch weer herkend worden op de schermen van je contactpersonen? Dan voer je hetzelfde stappenplan uit en kies je in de laatste stap voor ‘Nummer tonen’.

 • Open de Telefoon-app op je Android toestel (het telefoonicoontje onderin je scherm)
 • Tik op de drie stipjes aan de rechterkant bovenaan om het menu te openen.
 • Tik in het menu op ‘Instellingen’.
 • Scroll naar beneden en tik op ‘Aanvullende instellingen’ of ‘Aanvullende services’
 • Tik op ‘Beller-id weergeven’.
 • In het keuzemenu kun je kiezen voor ‘Nummer verbergen’ als je niet meer wilt dat anderen je nummer kunnen zien.

Anoniem bellen op Apple

Ook op een iPhone kun je de nummerherkenning uitschakelen, hoewel het daar wat sneller en eenvoudiger gaat. De functie is wat meer aan de oppervlakte gebleven. Let trouwens wel op met deze functie. Sommige mensen zijn nogal huiverig voor telemarketeers en zullen niet snel opnemen als je nummer onherkenbaar is gemaakt. Een deel van deze mensen heeft wellicht anonieme bellers volledig geblokkeerd! Lees hier hoe je anonieme oproepen kan blokkeren.

 • Ga naar ‘Instellingen’ (het tandwieltje).
 • Klik op ‘Telefoon’.
 • Zoek naar ‘Nummerherkenning’ en klik hierop.
 • Schuif de knop die nu in beeld komt naar links. Als je dat gedaan hebt, zal je nummer verborgen zijn.
anoniem bellen

Tijdelijk nummer onherkenbaar maken

Je kunt op ieder moment ook kiezen om eenmalig onherkenbaar te bellen. Deze truc werkt op mobiel, maar ook op vaste nummers. Alle telecomproviders hebben namelijk #31# geprogrammeerd. Voeg deze code toe voor het telefoonnummer dat je wil bellen, en je nummer zal niet worden weergegeven bij je ontvangers.

Tip: bel je regelmatig met zakelijke contacten en wil je jouw privénummer niet bekendmaken? Voeg deze code dan toe aan het nummer dat je in je contactenlijst hebt staan. Zo hoef je daar nooit meer aan te denken!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

 • Nee (70%, 138 Votes)
 • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business