TechPulse kijktips van de redactie

Weet je niet meer wat kijken op Netflix, Amazon Prime, Disney+ of Streamz? Doe hier inspiratie op met onze maandelijkse kijktips van de redactie.

Advertentie


Probleem: je hebt alle laatste nieuwe releases op je favoriete streamingdienst al gezien en bent op zoek naar iets nieuws om te kijken. De redactie van TechPulse helpt je daar graag bij en deelt daarom maandelijks zijn beste kijktips. Heb je een abonnement op NetflixStreamzDisney+Amazon Prime VideoApple TV+ of nog een andere streamingdienst? Lees dan zeker even verder in onze maandelijkse kijktips.

Wouter: Alle James Bond-films (Amazon Prime) 

Metro-Goldwyn-Mayer of MGM, een van de meest beruchte filmproducenten, werd dit jaar officieel overgenomen door Amazon Prime Video. Alle licenties gingen in één klap naar de videostreamingdienst van Amazon. En wat betekent dat?

MGM bezit namelijk alle rechten voor 007-films. Amazon Prime heeft dus bijgevolg sinds kort alle 007-films in zijn aanbod zitten. Van Live and let die tot Spectre over Goldfinger en Octopussy, ze staan er allemaal op. Tijd om nog eens te bingen? Na dit prachtige zomerweekend wordt het weer wat minder, het ideale moment. Of stel gewoon een cinema op in je tuin?  

Arend: Arrested Development (Netflix) 

Arrested Development is een Amerikaanse comedyreeks die het allemaal wat op zijn eigen manier doet. Wanneer de pater familias van de Bluth-familie in de gevangenis terechtkomt, valt zijn vastgoedbedrijf in de handen van zijn vrouw en kinderen. Terwijl zij proberen om de brokken van hun vader en eigen disfunctionaliteit te lijmen, komen ze er ook stilaan achter wat de exacte reden is waarom hun vader in de boeien werd geslagen.

Met enkele topnamen in de cast als Jason Bateman, Jeffrey Tambor, Jessica Walter, David cross en Michael Cera krijg je elke aflevering topcomedy voorgeschoteld, en dat in een uniek en eigenzinnige stijl. De gelaagdheid van de grappen zorgt er ook steeds voor dat je de reeks zonder problemen meerdere keren kan bekijken en elke keer wel iets nieuws kan vinden om mee te lachen. Dit zorgt er dan ook mee voor dat de reeks een cultstatus weet te bereiken.  

Jens: Peaky Blinders (Netflix) 

Je kan je flat cap weer zonder schaamte dragen, want de Peaky Blinders zijn terug op Netflix! We hebben er bijna drie jaar op moeten wachten, maar sinds 10 juni is het zesde – en laatste – seizoen te zien op Netflix. Moet jij nog vanaf seizoen één beginnen: Peaky Blinders volgt het reilen en zeilen van een gangsterfamilie in de Engelse stad Birmingham onder leiding van Thomas Shelby, en speelt zich af vlak na de Eerste Wereldoorlog.

Thomas Shelby (Cillian Murphy) is een geslepen en meedogenloze zakenman die voor niets of niemand terugdeinst om zijn doelen te bereiken. Op zijn weg naar de top zal hij met in elk seizoen steeds lastiger te verslagen rivalen moeten afrekenen. Het nieuwe seizoen moet ook als een eerbetoon dienen voor de overleden actrice Helen McCrory. Na de laatste aflvering is het nog niet helemaal voorbij voor de Peaky Blinders, want er zal nog een film volgen. 

Marijn: This is Us (Disney+) 

Deze hartverwarmende en goed ontvangen serie is intussen aan zijn zesde seizoen toe. This is Us gaat over een unieke drieling, hun ouders en de grote ups en downs in hun leven. Het emotionele drama duikt in het verleden voor meeslepende verhalen over papa Jack en mama Rebecca, terwijl de kinderen Kate, Randall en Kevin in het heden op zoek gaan naar wat ze willen in het leven. Zo gaat Randall op zoek naar informatie over zijn biologische ouders, terwijl Kate tegen haar zwaarlijvigheid vecht en Kevin een hobbelig parcours aflegt om carrière te maken. De puike acteerprestaties laten je niet onberoerd.