TechPulse kijktips van de redactie

Weet je niet meer wat kijken op Netflix, Amazon Prime, Disney+ of Streamz? Doe hier inspiratie op met onze maandelijkse kijktips van de redactie.


Probleem: je hebt alle laatste nieuwe releases op je favoriete streamingdienst al gezien en bent op zoek naar iets nieuws om te kijken. De redactie van TechPulse helpt je daar graag bij en deelt daarom maandelijks zijn beste kijktips. Heb je een abonnement op NetflixStreamzDisney+Amazon Prime VideoApple TV+ of nog een andere streamingdienst? Lees dan zeker even verder in onze maandelijkse kijktips.

Onze kijktips voor juli

Wouter: The Hand of God (Netflix) 

The Hand of God is een film uit 2021 die zich afspeelt in het Italiaanse Napels. Het verhaal vertelt het leven van een jongen (Fabietto Schisa) die opgroeit in de jaren 80, de periode waarin Diego Maradona heel populair was en zelfs naar Napoli kwam. The Hand of God is een film van de tragere soort, hij duurt 2 uur en 10 minuten maar je blijft wel vol spanning kijken. Plots slaat het noodlot toe en Fabietto zijn leven neemt een drastische wending. De film is meermaals genomineerd voor verschillende internationale filmprijzen en won 7 keer verschillende awards. 

Arend: Dark (Netflix) 

Ook in de ban van Stranger Things, maar heb je het nieuwste seizoen ook al volledig uitgekeken? Dan is Dark mogelijk een waardig alternatief om je even bezig te houden. In deze Duitse reeks kom je terecht in het dorpje Winden waar de voorbije maanden enkele kinderen vermist raakten. Als er weer iemand verdwijnt, doet hoofdpersonage Jonas enkel ontdekkingen die zijn verleden en toekomst helemaal in de war brengen.


Met een opvallend sterke regie, cast en bijhorende soundtrack is het een prachtreeks, maar eentje die veel mensen tijdens het browsen van Netflix helaas over het hoofd zien. Zonder de reeks te verpesten kunnen we je al wel melden dat ze best intens en verwarrend kan worden, dus we raden je aan om toch steeds je aandacht erbij te houden. Als dat je lukt, dan word je beloond met een ijzersterke serie van drie seizoenen die je nog lang in je haar zal laten krabben.  

Jens: The Boys (Amazon Prime Video) 

Ben jij al die clichés in superheldenfilms ook zo beu? Dan moet je The Boys eens een kans geven. Deze serie geeft een verfrissende toets aan het superheldengenre door er op geniale wijze de draak mee te steken. De superhelden, een groep genaamd The Seven, zijn niet zo heldhaftig en deugdzaam zoals we dat in de Marvel-films gewend zijn. Zeker niet de leider van de bende Homelander, een parodie op Superman.

De echte ‘helden’ uit de reeks zijn The Boys, een groep verschoppelingen geleid door Billy Butcher, die elkaar vinden in hun persoonlijke vendetta tegen de leden van The Seven. Al kan je The Boys ook bezwaarlijk heldhaftig noemen. Deze serie schept een veel  angstaanjagender beeld van wat zou gebeuren als mensen in de echte wereld superkrachten zouden krijgen. Het derde seizoen is recent verschenen op Amazon Prime Video, waar de serie exclusief te bekijken is. Een absolute aanrader, maar niet voor gevoelige kijkers.  

Sven: Big Mouth (Netflix) 

Big Mouth is een serie die ik veel te snel beoordeeld heb op basis van de unieke tekenstijl van de personages. Onder de oppervlakte schuilt echter een unieke reeks waarin kinderen (en later tieners) leren omgaan met hun emoties. Deze emoties nemen de vorm aan van monsters waarmee de hoofdpersonages de dialoog aangaan.

Centraal staan natuurlijk de hormoonmonsters, maar ook haatwormen en liefdeskevers komen aan bod en nog veel meer. Omdat de innerlijke dialoog op zulke unieke manier in beeld wordt gebracht en de monsters ook nog eens met elkaar communiceren krijg je een reeks met de nodige diepgang en uiteraard een belachelijke hoeveelheid humor. Een absolute aanrader. 

Jeffrey: Love & Gelato (Netflix) 

Love & Gelato: het is geen film over superhelden en als je de actie door je aderen wilt voelen suizen, hoef je deze film ook niet te kijken. Waar deze film om draait is een reis naar liefde. Een reis die Lina, de hoofdpersoon van de film, na de dood van haar moeder in Italië laat toekomen. Wat begint als de regelrechte uitwerking van het woord stereotype, eindigde in gecompliceerd liefdesverhaal.

Met aan één kant een rijke zakenfamilie, en aan de andere kant de meest liefdevolle Italiaan die je in een film gaat vinden. Hierin ontdek je hoe ijs – specifiek Gelato –, een goede bakker en de zoektocht naar de vader van Lina ertoe leiden dat ze haar thuis vindt in Italië. Maar niet voordat je dacht dat Lina haar enige echte liefde had verloren op het treinstation van Rome. Geen zorgen, de film laat je niet met een huilbui achter: want alles is beter met Gelato. 

Marijn: Only Murders in the Building (Disney+) 

Ben je een echte ‘true crime’-fan? Only Murders in the Building volgt drie vreemden die bij elkaar gebracht worden door hun obsessie rond misdaaddrama’s: Charles-Haden Savage (Steve Martin), Martin Short (Oliver Putnam) en Selena Gomez (Mabel Mora). Wanneer hun luxueuze Upper West Side-appartement in New York plots opgeschrikt wordt door een mysterieus sterfgeval, vermoedt het trio dat er moord in het spel is. Ze gebruiken hun true crime-kennis om de waarheid te achterhalen.

De drie besluiten om een podcast te maken en de zaak in kaart te brengen. Leven ze naast een moordenaar? Only Murders in the Building voelt als een frisse wind in het genre, dat zichzelf vaak te serieus neemt. De dialogen zijn spitsvondig en de humor leuk. Een absolute aanrader voor wie zijn misdaaddrama graag wat lichter verteerbaar ziet. De 5de aflevering van seizoen 2 verschijnt op 19 juli.