Tips

Instagram-tip: zo zie je precies welke Stories je ooit plaatste

Instagram
© Unsplash / Brett Jordan
Instagram biedt een archief met Stories, afbeeldingen, video's en Reels die zijn gearchiveerd. Wil je weten hoe je bij dat archief komt? Wij leggen het je stapsgewijs uit.

Een zwaar feestweekend achter de rug en heb je geen benul meer welke Stories op Instagram zijn gezet, of wil je simpelweg je Instagram Story-verleden bekijken? Dat kan. Hoewel Instagram na de vaste termijn van 24 uur stories verwijdert, blijven ze wel beschikbaar in je account-archief. Dat is een archief met afbeeldingen, Stories en Reels die je op Instagram hebt geplaatst en op een later moment zijn gearchiveerd. Hetzij door Instagram – in het geval van Stories – hetzij handmatig bij afbeeldingen, video’s en Reels.

Zo neem je een kijkje in je Instagram-archief

Hieronder vind je meteen de stappen die je moet volgen om bij het Instagram-archief te komen. Je kan vanuit dit archief dus direct de Stories die zijn geplaatst bekijken. Instagram laat je de Stories – die dus enkel voor jou zichtbaar zijn – vanuit het archief als highlight aan je profiel toevoegen. Een Story wordt daarmee weer openbaar en is dan zichtbaar door te kijken bij de Hoogtepunten op je Instagram-profiel. Klaar om te grazen in je oude Stories? Let’s go.

  1. Open de Instagram-app
  2. Ga via het profielicoontje rechtsonder naar je profiel
  3. Klik rechtsboven op het hamburgermenu en kies Archief

Standaard kom je nu uit bij het verhalenarchief. De nieuwste Story’s zie je als eerst, terwijl je voor je eerste Stories naar boven moet vegen. In principe zijn alle Stories die je ooit hebt geplaatst zichtbaar in dit overzicht. Zie je helemaal geen Stories staan, maar ben je er wel zeker van dat je die geplaatst hebt? Waarschijnlijk slaat Instagram ze dan niet automatisch op in het archief, dat los je zo op:

  1. Klik in het Archief-tabblad rechtsboven op de drie puntjes
  2. Kies in de pop-up voor de optie Instellingen
  3. Schakel de optie voor Verhaal opslaan in archief in

Verhalen worden daarna automatisch opgeslagen. Je kan ze achteraf altijd via het Archief-tabblad verwijderen, mocht je dit wensen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business