TikTok

Weet jij nog van welke TikTok-video's je het meest hebt genoten de afgelopen zeven dagen? Je kan de video's nu terugvinden in je persoonlijke TikTok-kijkgeschiedenis. Zo kan je die terugvinden.


Sommige video’s die je op TikTok tegenkomt, moet je simpelweg nogmaals bekijken of met vrienden delen. Terug in je tijdlijn scrollen kan echter niet, en zou ook vrij weinig zin hebben: video’s die op je tijdlijn verschijnen, worden op gerandomiseerde basis daarop getoond. Wel bewaart TikTok telkens een overzicht van de video’s die je de afgelopen zeven dagen hebt bekeken. Met één duik kun je video’s van enkele uren of dagen geleden alsnog terugvinden.

Zo vind je je kijkgeschiedenis in TikTok

TikTok slaat je kijkgeschiedenis dus telkens maximaal zeven dagen op. Het is ook mogelijk dit uit te schakelen, al is de impact daarvan beperkt. De dienst slaat namelijk automatisch op welke video’s je voorkeur hebben en past zijn algoritme daarop aan. Uitschakelen om privacy terug te winnen, hoeft alvast niet op TikTok. Maar zover zijn we niet, eerst je kijkgeschiedenis vinden:

  1. Open de TikTok-app
  2. Klik linksonder op het startscherm op Profiel
  3. Klik vervolgens linksboven op het hamburgermenu en kies Instellingen en privacy
  4. Selecteer vervolgens Kijkgeschiedenis om de video’s te zien die je de afgelopen zeven dagen keek
TikTok kijkgeschiedenis bekijken

Klik op eender welke video om hem opnieuw te bekijken. Door naar boven of onder te scrollen krijg je andere video’s te zien die je ‘recent’ hebt gezien. Wil je liever niet dat TikTok opslaat waar je naar hebt gekeken, volg dan nog onderstaande stappen. Met dezelfde stappen, maar dan omgekeerd, is het later natuurlijk mogelijk je kijkgeschiedenis weer in te schakelen.


  1. Klik in het Kijkgeschiedenis-menu op het tandwiel rechtsboven
  2. Zet de schakelaar achter Kijkgeschiedenis uit

Vernieuwingen in TikTok

Het tonen van een degelijk overzicht van je kijkgeschiedenis is één van de vernieuwingen die recent op het sociale medium is uitgerold. TikTok werkt daarnaast aan een zogenoemde Clear Mode om de app door te kunnen scrollen zonder hinderlijke knoppen en een dislike-knop moet gebruikers van de app eveneens meer controle geven over de video’s die ze te zien krijgen. Beide opties worden op dit moment nog getest; of ze ook daadwerkelijk voor iedereen beschikbaar gaan komen, is daarmee op dit moment niet bekend.