Wil je de Tinder-tea met je vrienden delen? Dat kan uiteraard. Tinder laat je gemakkelijk het profiel van je match of andere gebruikers delen. Wij leggen uit hoe dit werkt.

Tinderen zonder daarover met je vrienden praten is toch ontzettend saai? Precies. Daarom deel je je favoriete Tinder-profielen en matches met je vrienden. Op die manier kunnen je vrienden de match, of het profiel, keuren vooraleer je er verder mee begint te praten. Ook handig als je ‘zoekende bent’ naar de perfecte openingszin en je weet dat een van je vrienden deze zo uit zijn mouw gooit als het profiel kan worden ingezien. Maar: hoe deel je dan zo’n profiel? Je kan een screenshot maken via je smartphone, maar je kan ook een directe link delen.

Zo krijg je de link naar het Tinder-profiel

Tinder laat je de link naar het Tinder-profiel delen zonder dat daarvoor een match nodig is. Tijdens het swipen kun je dus gerust het profiel alvast delen met je vrienden of voor jezelf opslaan om zijn of haar foto’s nog eens te bekijken. Overigens kun je ook een link opvragen zodra er een match is. Voor het bekijken van het profiel via de browser heb je overigens geen account van de datingapp nodig. Je kan de stappen hieronder volgen om de link te verkrijgen en direct te delen.

  1. Open de Tinder-app op Android of iOS
  2. Klik op het ‘i’-icoontje naast de naam van de gebruiker (of klik simpelweg een match aan in je profiel)
  3. Klik rechtsboven in het profiel vervolgens op de drie puntjes en kies Share Profile
  4. Kies in er in het deelmenu voor om de link direct met je vrienden te delen of om de link eerst los te kopiëren, zodat je hem later met anderen kan delen

Wijzig de link naar je Tinder-profiel

Elk profiel op Tinder is openbaar en is via de webbrowser te bereiken. Hiervoor moet men overigens wel je Tinder-gebruikersnaam hebben – of je dus via Tinder hebben gevonden. Tinder geeft je profiel standaard een onherkenbare link mee die niet makkelijk te raden is. Via de instellingen van Tinder is dat wel aan te passen door een gebruikersnaam in te stellen. Hiermee kun je je profiel sneller met je vrienden delen. Nadeel is wel dat bekenden van je hem ook kunnen vinden als de gebruikersnaam – die je zelf kan kiezen – overeenkomt met je andere sociale media-accounts.

Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je de link naar je persoonlijke Tinder-profiel aanpast.

  1. Open de Tinder-app op Android of iOS
  2. Klik rechtsboven op je profielicoontje
  3. Navigeer vervolgens naar Instellingen en scrol naar Webprofiel
  4. Klik op Opvragen om een gebruikersnaam in te stellen
  5. Vul je gewenste gebruikersnaam in en klik op Bevestigen

Mensen die je Tinder-profiel via de weblink bezoeken kunnen vervolgens inloggen om je te liken. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken over je privacy. Tinder schermt gevoelige gegevens af in dit digitale profiel, waaronder de stad waarin je woont en je algehele biografie.