Tips

De beste horrorfilms op Disney+

Disney Plus augustus
Wat is Halloween zonder horrorfilms? Juist. Helemaal niets. Wij lijsten een aantal films op die jou helemaal in een griezelsfeer brengen.

Voor de gelegenheid werden op Disney+ twee handige overzichten gepubliceerd waarin alle griezeltitels verzameld zijn: eentje voor Halloweenfilms en eentje voor de échte horrorfilms. In de eerste lijst werden niet alleen films opgenomen, maar ook allerlei Halloweenspecials van series die je op Disney Plus kan kijken. Er is dus keuze genoeg – maar of je uiteindelijk wel een keuze kan maken? Wij helpen je er graag bij.

Kinderfilms

Voor de allerjongsten is er de originele Disney-catalogus. Een film als Sneeuwwitje en de zeven dwergen blijft succesvol. De film mag dan wel al sinds 1937 meegaan, voorbijgestreefd is hij nog steeds niet. Ook Doornroosje (1959) en De prinses en de kikker (2009) zijn twee films die gegarandeerd scoren bij het jonge publiek – en laat ons eerlijk zijn: ook een volwassen publiek kan niet onverschillig blijven bij deze drie tekenfilms.

Klassiekers

Disney Plus heeft echter meer te bieden dan tekenfilms. Op de streamingservice staan, naast de originele Disneyfilms, nog andere rasechte klassiekers. Onder andere de volledige Alien-franchise en The Fly (1986) zijn beschikbaar op de streamingsservice. Ook voor Predators ben je bij Disney Plus aan het juiste adres. Daarnaast zijn er horrorfilms als The Hills Have Eyes (2006) en The Omen (2006) beschikbaar.

Net nieuw

Alles al gezien? In dat geval staan er ook een aantal splinternieuwe films op Disney+, waaronder Barbarian (2022) met Georgina Campbell, Bill Skarsgård en Justin Long. Na deze film gezien te hebben denk je ongetwijfeld twee keer na voor je nog eens een Airbnb huurt. Ook The Matriarch en Grimcutty, allebei dit jaar uitgekomen, zijn te kijken via Disney Plus.

Mag het wat luchtiger zijn? Dan zijn er de Hocus Pocus-films (1993 & 2022), waarin de zusters Sanderson Salem terroriseren. Met Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy als de drie heksen zijn de films in ieder geval verzekerd van een goede cast. Ook The Rocky Horror Picture Show (1975) misstaat zeker niet op een Halloweenavond.

Bekijk nu op Disney+

Zin gekregen om film te kijken? Abonneer je nu op Disney+ voor toegang tot deze films – en veel meer! Vandaag kan je een abonnement scoren voor 8,99 euro. Wie weet wordt het binnenkort duurder. Een jaarabonnement kost 89,90 euro, en daarmee bespaar je nog eens 15 procent op jaarbasis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business