Tips

Zo vind je je verloren smartphone terug

Verloren telefoon terugvinden
Weet je niet meer waar je jouw telefoon hebt gelaten? En heb je geen tracking-app geïnstalleerd? Geen nood. Zolang je telefoon nog energie heeft, zal je ‘m kunnen opsporen.

Dankzij deze ingebouwde functie van Android hoef jij je telefoon nooit kwijt te geraken.

Stap 1 / Zoeken maar

Android beschikt tegenwoordig over een ingebouwde Zoek mijn Apparaat-functie, die voor meer geschikt is dan alleen je telefoon. Wat heb je ervoor nodig? Een computer, een andere Android-smartphone of tablet én je Google inloggegevens. Wij zullen hier de website behandelen, maar de app Google Zoek Mijn Apparaat heeft dezelfde mogelijkheden. Ga je naar https://www.google.com/android/find en log in met je Google-account, zie je linksboven alle apparaten op een rijtje. Niet alleen je smartphone, maar ook gekoppelde accessoires, zoals oortjes en smartwatches, komen in beeld. Tik er een aan en je ziet waar het apparaat zich bevindt. Je hebt nu drie mogelijkheden.

Leg je oor te luister om je apparaten terug te vinden.

Stap 2 / Geluid afspelen

Ligt je apparaat ergens in huis en kan je het niet vinden? Dan is dit een briljante manier om het zoeken te vergemakkelijken. Met deze functie maakt je smartphone, tablet of accessoire namelijk vijf minuten lang een herhalend geluid, zodat je het op gehoor kan traceren. Bij al deze functies geldt overigens: je apparaat moet aan staan én verbinding hebben met het internet.

Hopend op een eerlijke vinder.

Stap 3 / Apparaat beveiligen

Met deze functie leg je een extra laag beveiliging over je verloren smartphone, tablet of Chromebook. De persoon die jouw apparaat vindt, krijgt een persoonlijke boodschap te zien, aangevuld met een optioneel telefoonnummer waarop jij te bereiken bent. Daarnaast log je uit op je Google-account, zodat je persoonlijke gegevens (die gekoppeld zijn aan je Google-account) niet meer te gebruiken zijn. Je apparaat is nog wel te traceren middels Zoek mijn apparaat.

Het laatste redmiddel.

Stap 4 / Apparaat wissen

Dit is de meest rigoureuze stap. Hiermee worden alle gegevens op je apparaat verwijderd, mits het apparaat nog online is. Is dat niet het geval, dan worden de gegevens verwijderd zodra dat weer gebeurt. Hiermee is je privacy gewaarborgd, maar heb je geen mogelijkheid meer om je apparaat te traceren. Dit is dus echt de allerlaatste optie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business