Tips

Streaming kijktips van de redactie: Januari 2023

TechPulse kijktips van de redactie
Weet je niet meer wat kijken op Netflix, Amazon Prime, Disney+ of Streamz? Doe hier inspiratie op met onze maandelijkse kijktips van de redactie.

Probleem: je hebt alle laatste nieuwe releases op je favoriete streamingdienst al gezien en bent op zoek naar iets nieuws om te kijken. De redactie van TechPulse helpt je daar graag bij en deelt daarom maandelijks zijn beste kijktips. Heb je een abonnement op Netflix, Streamz, Disney+, Amazon Prime VideoApple TV+ of nog een andere streamingdienst? Lees dan zeker even verder in onze maandelijkse kijktips.

Onze kijktips voor januari

Arthur: 24 op Disney+

Naar 24, met Kiefer Sutherland in de hoofdrol, verdient 22 jaar na het eerste seizoen nog altijd aandacht. Speciaal agent Jack Bauer van de zogenaamde ‘Counter Terrorist Unit’ stelt alles in het werk om Amerika van de terroristische ondergang. Op televisie duurde elke aflevering exact een uur en liep de speeltijd van de aflevering exact gelijk met de tijd in de serie. Door de serie nu zonder reclame te herbekijken wordt dat aspect weliswaar onderbelicht. Maar goed: dezelfde intrigerende verhaallijn en spanning die eerst in een aflevering van een uur zat, vullen nu slechts 42 onafgebroken minuten per episode. Je zou dus kunnen zeggen dat de serie zo’n 30% beter is dan vroeger, voor zo ver dat mogelijk is.

Marijn: That ’90s Show (S1) op Netflix

Weet je nog, eind jaren 90, begin jaren 2000, toen Ashton Kutcher en Mila Kunis alleen in That ‘70s Show een koppel waren? De serie die van 1998 tot 2006 liep, heeft met That ‘90s Show een spirituele opvolger gekregen, van dezelfde makers. De heerlijke personages Red en Kitty (Kurtwood Smith en Debra Jo Rupp) keren terug, maar dit keer als grootouders. Het is nu dus hun kleindochter die de kelder van oma en opa (onder strenge voorwaarden) mag gebruiken.

Wie vreest dat de dynamiek van de originele jeugdbende weg is, zal graag horen dat de oude vriendengroep (gespeeld door Mila Kunis, Ashton Kutcher, Topher Grace, Laura Prepon en Wilmer Valderrama) ook weer van de partij is. Zij hebben wel de fakkel overgedragen aan een nieuwe generatie. Kitty en Red zijn nog altijd even fel en het zijn zij die ervoor hebben gezorgd dat That ‘90s Show een leuke spin-off geworden is.

https://www.youtube.com/watch?v=jOpoPPIRtdQ

Jeffrey: Alice in Borderland op Netflix

Kan je het geloven dat Squid Game al bijna twee jaar geleden verscheen? De game waarin de deelnemers hun leven geven om voor eens en altijd van hun financiële problemen af te komen bleek een groots succes en daar weet Alice in Borderland op door te pakken. Van de serie verschenen intussen twee seizoenen en het bevat alles dat je zou verwachten van een Squid Game-lookalike.

Het recept is als volgt: begin met drie jongeren die zonder werk, huis of levenslust zitten en voeg er sadistische games aan toe die zich afspelen in een “parallelle versie van Tokio” en… the game is on. De games zijn wel iets minder familie-vriendelijk dan in Squid Games, maar wat mij betreft maakt dit het enkel nog maar spannender. Eigenlijk – hoe gaat Alice in Borderland ook is – hoop ik wel op een snelle terugkeer van Squid Games. Laat Arisu dan nog maar eens strijden voor het leven, maar dan net iets eenvoudiger.

Sven: The Recruit op Netflix

Een goede spionageserie gaat er bij mij altijd in. Die liefde is gaandeweg gegroeid sinds in 2001 Alias voor het eerst op TV te zien was. Heel wat mysterie, actie en een nieuwe locatie ergens ter wereld in elke aflevering, het is gewoon een zeer sterk recept. Ook The Recruit maakt er geen soepje van door te kiezen voor Noah Centineo (Owen) en Laura Haddock (Max) in de hoofdrollen.

Hij werkt als advocaat voor de CIA, zij werkt voor de Russische maffia. Een vreemde combinatie, maar toch vinden de personages elkaar en blijkt dat ze elkaar nodig hebben om hun problemen op te lossen. Dit eerste seizoen doet ons vooral de verschillende personages kennen en heeft dus geen ingewikkeld plot, maar alles wordt wel klaargezet om er volop voor te gaan in wat komt. Ik hoop alvast op een tweede seizoen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business