Tips

Zo heb je direct je zaklamp paraat op Android

Zaklamp
Met je smartphone heb je een soort digitaal zakmes binnen handbereik. Sommige functies blijven onderbelicht, zoals de zaklamp. Want: hoe activeer je die nu het snelst?

Er zijn zoveel momenten waarop je wat extra licht kan gebruiken. Die momenten zijn soms niet belangrijk genoeg om de zaklamp te zoeken (en te ontdekken dat de batterijen weer eens leeg zijn), maar met een smartphone binnen handbereik hoeft dat ook niet. Die is altijd paraat en (meestal) opgeladen. Wij laten je zien op welke manieren je de zaklamp snel kan activeren. De functies kun je overigens door elkaar gebruiken.

Even wat extra licht nodig? Pak je smartphone erbij.

Stap 1 / Vanuit het snelmenu

Dit is misschien wel de snelste manier. Veeg van rechtsboven het scherm naar ongeveer halverwege en laat dan los. Er komt nu een snelmenu tevoorschijn om verschillende functies te activeren en te deactiveren. Daar staat ook het icoontje van een zaklamp tussen. Tik erop om hem te activeren. Herhaal deze stappen om de zaklamp uit te schakelen.

In het Android-snelmenu vind je tal van praktische functies.

Stap 2 / Gewoon vragen

Met een moderne Android-smartphone heb je ook Google Assistant ter beschikking. Je kan het dus gewoon vragen. Zeg “Hey Google, schakel zaklamp in” of “Hey Google, zet de zaklamp aan” en je bent klaar voor actie. Op die manier kan je de zaklamp ook weer uitschakelen.

Met je stem kun je heel wat bereiken.

Stap 3 / Werken met gebaren

Sommige smartphones, zoals die van OnePlus, ondersteunen gebaren om bepaalde functies uit te voeren. Op een OnePlus-smartphone ga je bijvoorbeeld naar de app Instellingen > Aanvullende instellingen > Gebaren en bewegingen > Gebaren bij uitgeschakeld scherm. Vink daar de optie aan om de zaklamp te activeren.

Je waant je een tovenaar met deze gebaren.

Stap 4 / Met apps

Gebruik je de zaklamp met grote regelmaat? Dan kan het handig zijn een app te installeren voor een snellere bediening. Er zijn heel wat apps, maar sommigen zijn heel specifiek, zoals deze drie. Met de app Flashlight Widget komt er een zaklampknop tussen de apps te staan. De app Shake Flashlight zorgt ervoor dat de zaklamp activeert wanneer je de smartphone schudt en met Torchie gebruik je de volumeknoppen op de zaklamp te activeren.

Zoek je een bepaalde functie? Daar is altijd wel een app voor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business