Tips

Zo maak je een peiling in WhatsApp

Peiling in WhatsApp
Eind november zijn er heel wat nieuwigheden naar WhatsApp gekomen en Meta is die de weken nadien ook naar onze smartphones beginnen uitrollen. Een van die nieuwe features is het aanmaken van een poll of Peiling.

“Wat heb ik hier nu aan?”, zou je in eerste instantie denken. Wel, wij probeerde de Peiling in WhatsApp uit en merkten dat ook onze chatcontacten hem op andere, creatieve manieren zijn beginnen gebruiken. Zo dient hij uiteindelijk meestal net niet om iemands mening te vragen, maar wel om voor je chatgroep een datum te prikken of aanwezigheden bij te houden. Het kan dus een prima vervanger zijn voor platformen als Doodle, waarvoor je de WhatsApp-omgeving wel moet verlaten.

Een Peiling in WhatsApp kan handig zijn om samen een datum te prikken of aanwezigheden bij te houden.

Stap 1 / Peiling terugvinden

In eender welke WhatsApp-conversatie vind je links onderaan naast het tekstvak een plus-teken terug, of dat nu in een één-op-één chat is of in een groep. Tik erop en in een pop-up krijg je een aantal extra’s te zien die je kan benutten. Zo zijn er snelkoppelingen om meteen een foto te nemen (Camera) en links naar je Foto- en videobibliotheek, Document, Locatie, Contact en… Peiling. Tik erop.

stap1-peiling
Helemaal onderaan de lijst met extra content vind je Peiling terug.

Stap 2 / Maak en deel je Peiling

In het volgende scherm, ‘Maak peiling’ vul je de vraag in. Dat kan eigenlijk ook gewoon een onderwerp zijn of eender wat je wil communiceren. Vervolgens vul je een aantal keuzeopties toe door erin te tikken en te typen. Is het doel van je Peiling duidelijk en ben je klaar? Druk op Verstuur en je chatgenoten krijgen hem te zien. Ook handig: een teller zal bijhouden hoeveel mensen de keuzeopties aanklikten en wie zijn stem uitbracht. Zo moet je niet meer door de conversatie scrollen om te checken wie wat weer geantwoord had. Lekker praktisch.

stap2-peiling
Je kan allerlei kanten uit met de keuzeopties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business