Tips

Kijktip: Disney+-documentaire over pretparken en attracties

Disney Plus
© Disney
Fans van (Disney-) pretparken moeten het zesdelige 'The Imagineering Story' op Disney+ zeker en vast gezien hebben.

Een serie op Disney Plus die de aandacht verdient is “The Imagineering Story”. Deze zesdelige documentaire neemt de kijker mee achter de schermen van Walt Disney Imagineering, het creatieve team dat verantwoordelijk is voor het ontwerp en de constructie van de Disney-parken en -attracties over de hele wereld.

De serie begint met de oprichting van Walt Disney Imagineering in de jaren ’50 en volgt de evolutie van het bedrijf door de jaren heen. Van de opening van Disneyland in 1955 tot de creatie van Walt Disney World in Florida in 1971 en de uitbreiding naar internationale parken in Tokio, Parijs en Shanghai.

De serie biedt een fascinerend inzicht in de creatieve processen en technologieën die zijn gebruikt bij het maken van enkele van de meest iconische attracties in de geschiedenis van pretparken, waaronder Pirates of the Caribbean, Haunted Mansion, en de Star Wars: Galaxy’s Edge.

Naast de technische aspecten van de parken en attracties, richt “The Imagineering Story” zich ook op de mensen achter de magie. De documentaire toont interviews met vele Imagineers en belangrijke figuren uit de geschiedenis van het bedrijf, waaronder oprichter Walt Disney zelf.

De serie onthult ook de uitdagingen en tegenslagen die het bedrijf heeft moeten overwinnen om de parken en attracties te bouwen, en hoe ze hebben gereageerd op veranderende tijden en trends.

Must-see voor fans van pretparken

“The Imagineering Story” biedt niet alleen een kijkje achter de schermen bij Walt Disney Imagineering, maar geeft ook een historisch perspectief op de pretparkindustrie en de impact die Walt Disney en zijn team hebben gehad op de entertainmentwereld. Het is een must-see voor fans van Disney-parken en -attracties en voor iedereen die geïnteresseerd is in creatieve processen en technologieën.

De serie is gemaakt met veel liefde en aandacht voor detail en biedt een onvergetelijke kijkervaring voor jong en oud.

Nog geen abonnee van de streamingsdienst? Je kan al beginnen kijken voor €8,99 per maand. Indien je meteen een jaarlijks abonnement neemt betaal je €89,90. Met andere woorden: je krijgt twee maanden gratis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business