Tips

Zo maak je schermafbeeldingen van volledige webpagina’s met je iPhone

Screenshot
Bangkok, Thailand - July 21, 2019 : iPhone 7 showing its screen with popular web browser applications.
Je komt een interessante webpagina tegen die je wil delen met je vrienden. Daarvoor hoef je echter geen zeven verschillende screenshots te maken.

Je kunt screenshots maken van een volledige webpagina op iOS-apparaten door gebruik te maken van de ingebouwde schermafbeeldingfunctie en de functie voor volledige pagina-opname. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

1. Open Safari en ga naar de webpagina die je wilt vastleggen. Het is wel belangrijk dat je de Safari als browser gebruikt: in Chrome of Firefox zal de functie namelijk niet werken.

2. Maak een normale schermafbeelding door de vergrendelknop en de startknop tegelijkertijd ingedrukt te houden. Dit zal een screenshot van de zichtbare inhoud van de webpagina maken.

3. Direct nadat je op de screenshot hebt gemaakt, verschijnt er een klein schermpje van de schermafbeelding linksonder in het scherm. Tik op deze afbeelding om de schermafbeelding te openen.

4. Eenmaal je op het venster linksonder geklikt hebt, kom je bij de bewerkingsopties terecht. Hier kies je “paginavullend” in de rechterbovenhoek van het scherm.

5. Er zal een nieuwe schermafbeelding gemaakt worden van de volledige webpagina en deze zal automatisch worden samengevoegd met de oorspronkelijke schermafbeelding.

6. Je kunt nu de schermafbeelding bewerken en delen. Paginavullende screenshots worden echter opgeslagen tussen de bestanden op je iPhone, in een .pdf-formaat. Daar is een goede reden voor: door de afbeelding als .pdf te versturen, kan de ontvanger er gemakkelijk door scrollen. Indien het bestand als afbeelding verstuurd zou worden, zou het slecht te lezen zijn.

Uitgelicht artikel iOS 17 Deze iPhones krijgen geen iOS 17

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business