Tips

Zo beveilig je WhatsApp met je vingerafdruk

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
Leen je jouw telefoon vaak uit aan je (klein)kinderen of vrienden, óf wil je gewoon je privéberichten iets beter beveiligen? Dan is het misschien handig om te weten hoe je WhatsApp kan beveiligen met je vingerafdruk of Face ID.

Als je niet wil dat andere mensen jouw berichten zomaar kunnen lezen als ze jouw (ontgrendelde) telefoon in handen hebben, dan is het handig om ervoor te zorgen dat er een extra laag beveiliging aanwezig is. Gelukkig kan je in WhatsApp zelf een optie selecteren om de app te vergrendelen. Op Android kan dat met je vingerafdruk en op iPhones kan het met Face ID (of met Touch ID, als je nog een ouder toestel hebt); eerder kon je WhatsApp enkel beveiligen met pincodes. Op die manier kan alleen jij nog bij je privéberichten.

Stap 1 / Open WhatsApp en instellingen

Als eerste moet je natuurlijk de WhatsApp-app op je telefoon openen en vervolgens naar de instellingen gaan door rechtsboven in de app op de drie puntjes te tikken (rechtsonder op iPhone) en dan Instellingen te selecteren. Vervolgens zie je ergens bovenaan als het goed is de categorie Privacy staan.

WhatsApp instellingen openen
Het overzicht van de WhatsApp-instellingen – © TechPulse

Stap 2 / Vingerafdrukvergrendeling/Schermvergrendeling

Selecteer de categorie Privacy en scrol dan helemaal naar beneden op de pagina. Onder Geblokkeerde contacten staat dan als het goed is Vingerafdrukvergrendeling (op Android) of Schermvergrendeling (op iPhones). Onze screenshots hiernaast zijn gemaakt met een Android-telefoon, dus het ziet er op iOS misschien iets anders uit en sommige dingen worden iets anders genoemd, maar als het goed is bevindt de optie zich wel op dezelfde plaats.

Privacyinstellingen WhatsApp
Onderaan (op Android) vind je Vingerafdrukvergrendeling (of Schermvergrendeling op iOS) – © TechPulse

Stap 3 / Vergrendeling aanzetten

Als je de optie voor vergrendeling hebt geselecteerd, dan kom je op een nieuw scherm met bovenaan één instelling die je met een slider aan en uit kan zetten. Hier staat ook bij dat je er met deze instelling voor zorgt dat WhatsApp met je vingerafdruk (of Face ID) moet worden geopend, maar dat je nog oproepen kan beantwoorden als WhatsApp nog vergrendeld is. Activeer hier dus deze slider.

WhatsApp biometrische beveiliging
De slider om de vingerafdrukvergrendeling mee te activeren – © TechPulse

Stap 4 / Kies de periode

Zodra je de vergrendeling hebt geactiveerd, zie je meer opties staan dan alleen de slider uit stap 3. Als het goed is staan er nu ook opties voor Automatische vergrendeling en een extra slider voor Inhoud tonen in meldingen.

Automatische vergrendeling
© TechPulse
Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp laat je nu met iedereen chatten

Met automatische vergrendeling bepaal je hoe snel WhatsApp weer wordt vergrendeld nadat je de app hebt ontgrendeld, gebruikt en weer hebt afgesloten. Inhoud tonen in meldingen zorgt ervoor dat je in notificaties van WhatsApp al een voorbeeld van de inhoud van je berichten kan zien, dus voor wat extra privacy kan je die optie ook beter uitzetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business