Wire

ESET publiceert zijn eerste THREAT Report 2020

Het kwartaal werd bepaald door de COVID-19-uitbraak maar terwijl cryptominers en Android-malware daalden, namen webbedreigingen toe, volgens de ESET-telemetrie.Bratislava, mei 2020 – Met ingrijpende veranderingen als gevolg van de COVID-19-pandemie, hebben cybercriminelen hun strategieën aangepast om te profiteren van veranderingen in het leven van mensen en ontwrichtingen in het bedrijfsleven. Ondanks de lockdowns hebben ESET-onderzoekers, detectie-ingenieurs en beveiligingsexperten hun inspanningen opgedreven om malware op te sporen en het internet veiliger te maken.

Het ESET Threat Report voor Q1 2020 vat deze inspanningen, bevindingen en resultaten samen.

In maart ontdekte ESET een golf scams en malwarecampagnes die de pandemie als lokmiddel gebruikten. ” De cybercriminelen begonnen blijkbaar te profiteren van de angsten en de honger naar informatie van de mensen,” aldus Roman Kováč, ESET Chief Research Officer.

Als een mogelijk neveneffect van lockdowns, zagen sommige bedreigingen – meer bepaald webbedreigingen – een grote toename in het totale aantal detecties. Het kwartaal zag ook een voortzetting van de opkomst van stalkerware. Bij andere soorten bedreigingen, zoals cryptominers en Android-malware, daalde het aantal detecties in vergelijking met het voorgaande kwartaal.

Ondanks de pandemie ging ESET Research door met het onderzoeken van bedreigingen en kwetsbaarheden. Het ESET Threat Report Q1 2020 geeft een overzicht van de meest opvallende onderzoeksprojecten: het onthullen van nieuwe campagnes van de beruchte Winnti Group en Turla; de ontdekking van KrØØk, voordien een onbekende kwetsbaarheid die de codering van meer dan een miljard Wi-Fi-apparaten aantast; het ontleden van de verduisteringstechnieken in Stantinko’s nieuwe cryptomining module.

Lees het complete rapport hier en volg ESET Research op Twitter voor de nieuwste onderzoekresultaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business