Wire

ESET lanceert versie 6.0 van Mobile Security

ESET, een wereldleider op gebied van cyberbeveiliging, brengt versie 6.0 van ESET Mobile Security (EMS) ESET Mobile Security, een bekroonde oplossing die bescherming biedt tegen een groot aantal Android mobiele beveiligingsbedreigingen, zoals malware en phishing en nu voorzien is van de bijkomende functionaliteit Payment Protection (betalingsbeveiliging) voor financiële transacties.

ESET Mobile Security beschermt de gegevens van gebruikers tegen verlies, lekken en misbruik door middel van krachtige malwarebescherming en biedt een veilige browseromgeving met zijn antiphishing-functie. EMS beschermt gebruikers ook tegen verlies en diefstal door verbinding te maken met my.eset.com om zoveel mogelijk real-time informatie te verstrekken over de status en locatie van het toestel.

De premium versie van ESET Mobile Security 6.0 introduceert een nieuwe beveiligingslaag voor zijn gebruikers. De functie Payment Protection (betalingsbeveiliging) beschermt gebruikers tegen apps die gebruikmaken van gevoelige financiële informatie, zoals banktransacties en online shoppen. Deze functie categoriseert automatisch alle geïnstalleerde apps uit de Google Play Store die onder de categorie Financiën vallen en scant ze op mogelijke bedreigingen. Aan die lijst kan de gebruiker ook andere geïnstalleerde apps toevoegen die mogelijk buiten de categorie Financiën vallen.

Een “safe launcher” (veilig opstartprogramma)- pictogram wordt aan de lijst met apps van de gebruiker toegevoegd en van daaruit kunnen apps met betrekking tot gevoelige financiële gegevens gestart worden die beschermd zijn tegen malware of nep-apps die mogelijk inloggegevens proberen te stelen door inlogschermen te repliceren. Als een app niet wordt opgestart vanuit de Safe Launcher-module, blijft Mobile Security een basisscan uitvoeren op onopgeloste antivirusproblemen, open netwerkgebruik en de rootstatus van het toestel.

Om de inzet van ESET voor geavanceerde mobiele Android-bescherming nog te versterken, verkreeg  het bedrijf het MRG Effitas-certificaat voor het Android 360 ° Assessment Program Q1 2020 (Android 360° Assessment Programme Q1 2020 ) van MRG Effitas, een wereldleider in onafhankelijk testen, onderzoek en expertise op het gebied van IT-beveiliging. Het rapport benadrukt dat Android-toestellen door ongeveer 2,3 miljard mensen over de hele wereld gebruikt worden. Gezien op Android gebaseerde malware voortdurend toeneemt, is het uiterst belangrijk dat antivirusoplossingen bescherming bieden tegen 100% van de bedreigingen.

Versie 6.0 heeft ook bij de ontwikkeling wijzigingen ondergaan om intuïtiviteit en gebruiksgemak te verbeteren. Met de functie Call Filter (Oproepfilter) kunnen de gebruikers zich beschermen tegen ongewenste inkomende oproepen en door het herontwerpen van de antidiefstalfunctie is instellen en resetten van wachtwoorden eenvoudiger geworden.

Branislav Orlík, productmanager bij ESET, legt uit: “Mobiele toestellen vormen een centraal element in ons dagelijks leven en gaan veel verder dan enkel de noodzaak om onze vrienden en familie te bellen of berichten te sturen. Deze toestellen zijn nu een directe weg naar onze portemonnee, onze herinneringen en onze banen en het is dus van kapitaal belang dat persoonlijke gegevens en meer bepaald gevoelige financiële gegevens beveiligd worden. Met deze nieuwste versie van ESET Mobile Security willen we ervoor zorgen dat onze gebruikers zich volledig veilig voelen bij het uitvoeren van financiële transacties op hun toestellen, en bovendien beschermd zijn tegen malware en phishing-pogingen. Bij ESET zijn we toegewijd aan de veiligheid van technologiegebruikers over de hele wereld en we zijn trots erkend te zijn voor onze innovatieve en betrouwbare beveiligingsoplossingen. “

Voor meer info over ESET Mobile Security  klik hier.

Over ESET

Al 30 jaar ontwikkelt ESET® wereldwijd vooraanstaande software voor IT-beveiliging alsook diensten voor bedrijven en consumenten. ESET, inmiddels grootste IT-security bedrijf van de Europese Unie, biedt een brede waaier aan van oplossingen die gaan van endpoint en mobiele beveiliging tot versleuteling en twee-factor authenticatie. ESET’s hoogpresterende en gemakkelijk te gebruiken producten laten consumenten en bedrijven toe met gemoedsrust te genieten van hun technologie.


ESET beschermt en monitort onopvallend 24/7 en werkt de bescherming in realtime bij om gebruikers veilig te houden en zonder onderbreking te laten werken. De constant veranderende bedreigingen vragen om IT-beveiliging die mee evolueert. Ondersteund door wereldwijde O&O centra werd ESET het eerste IT-beveiligingsbedrijf dat 100 maal de Virus Bulletin VB100 awards kreeg voor het identificeren van elke “in-the-wild” malware en dit zonder onderbreking sinds 2003.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business