Wire

Google Chrome en ESET werken samen in de strijd tegen online bedreigingen

ESET
17 december 2020 - ESET, een van de wereldleiders in cyberbeveiliging, heeft zojuist aangekondigd dat het blijft samenwerken met Google om Google Chrome-gebruikers te beschermen. De bekroonde technologie van ESET wordt door Google gebruikt voor het scannen, identificeren en verwijderen van ongewenste software waarmee gebruikers van Chrome voor Windows te maken krijgen.

De uitbreiding van de samenwerking voor Chrome Cleanup, onderdeel van de Safe Browsing-functie van Chrome, zet de nauwe samenwerking verder tussen ‘s werelds populairste browser en de technologie van de belangrijkste, in de Europese Unie gevestigde cyberbeveiligingsprovider. De twee bedrijven hebben een uitgebreide relatie, waaronder de samenwerking om de veiligheid van Google Play Store te waarborgen en dit in het kader van the App Defense Alliance.

ESET levert ook gegevens voor gebruikers van Chronicle, het Google Cloud-platform voor beveiligingsanalyse, om tegen kwaadaardige bestanden maatregelen te treffen.

Zoals toegepast in Chrome Cleanup, wordt ESET-technologie door Google ingezet om gebruikers te waarschuwen voor ongewenste of potentieel schadelijke software die hun apparaten stiekem probeert te bereiken, wanneer die – bijvoorbeeld – gegroepeerd is in een download van legitieme software of inhoud.

Met behulp van beveiligingstechnologie van ESET stelt Google Chrome zijn gebruikers vervolgens in staat om deze ongewenste software te verwijderen. Chrome Cleanup werkt op de achtergrond, zonder door de gebruiker opgemerkt of onderbroken te worden. Het verwijdert ongewenste software en waarschuwt de gebruiker wanneer het opschonen met succes is voltooid.

“We zijn trots op onze samenwerking met Google om Chrome-gebruikers te helpen genieten van veiligere technologie”, aldus Juraj Malcho, ESET Chief Technology Officer. “De constante samenwerking met Google en Chrome Cleanup toont aan dat beide bedrijven belang hechten aan gebruikersbescherming en -beveiliging. Omdat Chrome de voorkeursbrowser is voor de meeste Windows-gebruikers, bieden de technologie en ingenieurs van ESET hen eersteklas bescherming.”

Klik voor meer informatie over Google Chrome Cleanup op https://www.eset.com/int/google-chrome-cleanup/

Over ESET

Al 30 jaar ontwikkelt ESET® wereldwijd vooraanstaande software voor IT-beveiliging alsook diensten voor bedrijven en consumenten. ESET, inmiddels grootste IT-security bedrijf van de Europese Unie, biedt een brede waaier aan van oplossingen die gaan van endpoint en mobiele beveiliging tot versleuteling en twee-factor authenticatie. ESET’s hoogpresterende en gemakkelijk te gebruiken producten laten consumenten en bedrijven toe met gemoedsrust te genieten van hun technologie.


ESET beschermt en monitort onopvallend 24/7 en werkt de bescherming in realtime bij om gebruikers veilig te houden en zonder onderbreking te laten werken. De constant veranderende bedreigingen vragen om IT-beveiliging die mee evolueert. Ondersteund door wereldwijde O&O centra werd ESET het eerste IT-beveiligingsbedrijf dat 100 maal de Virus Bulletin VB100 awards kreeg voor het identificeren van elke “in-the-wild” malware en dit zonder onderbreking sinds 2003.

Bezoek ook ESET Belgium ophttps://www.eset.com/be-nl/ 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business