Wire

ESET wordt ‘Strategic Leader’ in de rigoureuze nieuwe Endpoint Prevention & Response-test van AV-Comparatives

ESET
Bratislava, 22 december 2020 - ESET, een wereldleider op het gebied van cyberbeveiliging, wordt Strategic Leader in het Endpoint Prevention and Response (EPR) Comparative Report, een van de meest uitgebreide tests van Endpoint Detection & Response (EDR) -oplossingen en endpoint beveiligingsproducten ooit uitgevoerd door AV-Comparatives.

ESET, een wereldleider op het gebied van cyberbeveiliging, wordt Strategic Leader in het Endpoint Prevention and Response (EPR) Comparative Report, een van de meest uitgebreide tests van Endpoint Detection & Response (EDR) -oplossingen en endpoint beveiligingsproducten ooit uitgevoerd door AV-Comparatives. De ESET PROTECT Enterprise oplossing, bestaande uit de ESET PROTECT- managementconsole, ESET Endpoint Security 7.3 en ESET Enterprise Inspector 1.4 – ESET’s EPR-oplossing – werd in het rapport getest.

AV-Comparatives, een toonaangevende onafhankelijke testorganisatie, bekend voor zijn innovatieve real-world omgevingstests, heeft de producten van negen leveranciers onderworpen aan tientallen gerichte aanvallen, telkens geïmplementeerd door een grote verscheidenheid aan technieken en tactieken.

Naast grondige traditionele tests heeft AV-Comparatives een Enterprise EPR CyberRisk Quadrant ™ ontwikkeld dat rekening houdt met de efficiëntie van elk product bij het voorkomen van inbreuken, de berekende besparingen die hieruit resulteren, de aankoopkosten van het product en de kosten voor nauwkeurigheid (gemaakt in geval van valse positieven). ESET en zijn oplossingen werden uitgeroepen tot Strategic Leader – de hoogste certificering in het kwadrant. Strategische leiders worden gedefinieerd als producten met een zeer hoog investeringsrendement en zeer lage totale gebruikskosten dankzij hun uitzonderlijke technische  capaciteiten, gecombineerd met redelijke kosten. Strategische leiders ontwikkelen baanbrekende ideeën en implementeren deze op indrukwekkende wijze in hun producten.

ESET behaalde buitengewoon hoge scores in de categorieën actieve respons, passieve respons en gecombineerde preventie/responscapaciteiten en scoorde de hoogste percentages van de test met respectievelijk 98%, 100% en 99%. In de categorie gecombineerde preventie kregen slechts vier van de negen leveranciers een dergelijk resultaat.

In het rapport wordt ook vermeld dat ESET PROTECT Enterprise het uitzonderlijk goed heeft gedaan met bedreigingen die op de gebruiker waren gericht, meer bepaald voor de bedreiging zich binnen de gebruikersomgeving uitbreidde. De gebruiksvriendelijke intuïtieve console werd geprezen, alsook de verstrekte contextuele gegevens zodat beveiligingsanalisten prioriteiten kunnen stellen, bedreigingen kunnen beperken en verder onderzoek kunnen voeren. Naast bedreigingsgegevens en inzicht, lieten de oplossingen van ESET een goede mapping zien aangaande de MITRE ATT & CK®, zodat stelt analisten, indien nodig,  in staat zijn een incident te traceren en aanvullende verdedigingsmaatregelen kunnen gebruiken als die beschikbaar zijn.

Andreas Clementi, CEO en oprichter van AV-Comparatives, merkt op: “ESET behaalde niet alleen de hoogste gecombineerde score voor preventie en respons, maar toonde ook uitstekende algemene detectie- en rapportagemogelijkheden. De testresultaten droegen bij tot ESET’s laagste totale eigendomskosten voor organisaties – en dit onder alle beoordeelde leveranciers – en bevestigen de positie van  ESET als Strategic Leader in deze nieuwe tests.”

Juraj Malcho, ESET Chief Technology Officer, verduidelijkt: “Door  AV-Comparatives benoemd zijn tot Strategic Leader in zo’n rigoureuze en belangrijke nieuwe test maakt ons buitengewoon trots. We zijn gepassioneerd om constant te innoveren en onze geavanceerde oplossingen te verbeteren. Testen door derden zijn een cruciale stap die ervoor zorgen dat we die belofte waarmaken. De hoge scores in deze EPR-test weerspiegelen zowel onze toewijding aan de veiligheid van onze klanten als onze toewijding om de hoogste standaard in EDR- en eindpuntbeveiligingsoplossingen te bieden zowel uit passieve als actieve verdedigingsstandpunten. “

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business