ESET

2 februari 2021 – ESET, een wereldleider in cyberbeveiliging, lanceert ESET PROTECT, het nieuwe platform voor beveiligingsbeheer van endpoints. De nieuwe oplossing biedt eenvoudig en geautomatiseerd beheer van ESET's uitgebreide portfolio aan beveiligingsoplossingen met twee implementatie-opties: on-site en in de cloud. ESET PROTECT Cloud is de nieuwe hoeksteen voor beheer van bedrijfsbeveiliging in het cloudgebaseerde aanbod van ESET. Deze oplossing beantwoordt aan de behoeftes van organisaties ongeacht hun grootte.

Advertentie

De lancering van ESET PROTECT Cloud weerspiegelt de algemeen erkende verschuiving in het beveiligingslandschap van on-site oplossingen in beveiligingssoftware naar cloudgebaseerde diensten. ESET erkent dat veel bedrijven naar een “cloud first”-benadering migreren. Een aanbod van beveiligingssoftware dat aansluit bij deze strategie is dus essentieel.

ESET PROTECT Cloud biedt een cloudgebaseerde console voor het beheren van ESET-beveiligingsoplossingen die in een netwerk geïmplementeerd zijn, met realtime inzicht in zowel on-site als off-site endpoints. De console stelt IT-beheerders in staat ESET-beveiligingsoplossingen te implementeren, taken uit te voeren, beveiligingsbeleid toe te passen, de systeemstatus te monitoren en snel te reageren op problemen of detecties op beheerde endpoints en dit op alle platformen – desktops, servers, virtuele machines en zelfs mobiele apparaten.

Naast de integratie van tools voor beveiligingsinformatie en event management (security information and event management – SIEM), uitgebreide rapporten en een volledig aanpasbaar meldingssysteem, stelt ESET PROTECT Cloud managers in staat om onmiddellijk actie te ondernemen tegen incidenten. Met deze console kunnen gebruikers bestaande ESET-producten beheren, zoals ESET Endpoint Security, ESET Dynamic Threat Defense en ESET Full Disk Encryption. Bij klanten die ESET Cloud Administrator gebruiken, wordt automatisch en naadloos een upgrade naar ESET PROTECT Cloud geïnstalleerd.

Om er zeker van te zijn dat bedrijven van elke omvang uitgerust zijn met de juiste oplossingen, biedt ESET een selectie abonnementen aan, afgestemd op de specifieke behoeften van telewerkers, KMO’s, managed services providers (MSP’s) en grote bedrijven. In onderstaande tabel is de volledige set abonnementen van ESET vervat.

Alle bedrijfsabonnementen omvatten of een on-site endpoint management beheeroplossing (ESET PROTECT, voorheen ESET Security Management Center), of een cloudgebaseerde oplossing (ESET PROTECT Cloud), samen met standaard ESET Endpoint Security. Voor klanten die enkel e-mailbeveiliging wensen, biedt ESET ook een ESET PROTECT Mail Plus-abonnement aan.

Het ESET PROTECT Advanced-abonnement werd ontworpen met de behoeften van de KMO’s en MSP’s * in gedachte. Door endpointbescherming te bieden tegen ransomware en zero-day-bedreigingen alsook gegevensbescherming door volledige versleuteling van de schijf, kan het abonnement de uitdaging aan om bedrijfsnetwerken te beheren en te beschermen in het licht van veranderende bedreigingen.

Het ESET PROTECT Enterprise-abonnement is bestemd voor grote organisaties, waar grondige zichtbaarheid en strenge beveiligingseisen essentieel zijn. Het abonnement biedt de beste waarde voor volwassen bedrijven dank zij een van de krachtigste endpointdetectie- en responsoplossingen op de markt – ESET Enterprise Inspector, dat momenteel enkel met ESET PROTECT kan worden beheerd. Door het aanbieden van op regels gebaseerde detectie van verdachte gebeurtenissen op endpoints alsook mogelijkheden voor het opsporen en herstellen van bedreigingen, zorgt dit abonnement ervoor dat opkomende bedreigingen, risicovol gedrag van medewerkers en ongewenste applicaties de organisaties niet in gevaar brengen.

Ignacio Sbampato, ESET’s Chief Business Officer, legt uit: “We zijn verheugd oplossingen te bieden voor  bedrijven, ongeacht hun grootte, die een‘ cloud-first ’-strategie implementeren voor hun IT-beveiliging. ESET PROTECT Cloud is het resultaat van het luisteren naar de veranderende behoeften, de vinger aan de pols van het cyberbeveiligingslandschap te houden en het verbeteren van onze meerlaagse beveiligingsoplossingen.”

Om meer te vernemen over  ESET PROTECT Cloud, bezoek www.eset.com

Over ESET

Al 30 jaar ontwikkelt ESET® wereldwijd vooraanstaande software voor IT-beveiliging alsook diensten voor bedrijven en consumenten. ESET, inmiddels grootste IT-security bedrijf van de Europese Unie, biedt een brede waaier aan van oplossingen die gaan van endpoint en mobiele beveiliging tot versleuteling en twee-factor authenticatie. ESET’s hoogpresterende en gemakkelijk te gebruiken producten laten consumenten en bedrijven toe met gemoedsrust te genieten van hun technologie.


ESET beschermt en monitort onopvallend 24/7 en werkt de bescherming in realtime bij om gebruikers veilig te houden en zonder onderbreking te laten werken. De constant veranderende bedreigingen vragen om IT-beveiliging die mee evolueert. Ondersteund door wereldwijde O&O centra werd ESET het eerste IT-beveiligingsbedrijf dat 100 maal de Virus Bulletin VB100 awards kreeg voor het identificeren van elke “in-the-wild” malware en dit zonder onderbreking sinds 2003.

Bezoek ook ESET Belgium op https://www.eset.com/be-nl/ 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here