De Amerikaanse overheid geeft informatie vrij over enkele onderwerpen van haar verlanglijstje ​​om de opleiding in cybersecurity uit te breiden

Advertentie

Als antwoord op een vernietigende studie (study) die het gebrek aantoont aan arbeidskrachten die de digitale verdediging van het land moeten versterken, geeft de Amerikaanse overheid informatie vrij over enkele onderwerpen van haar verlanglijstje ​​om de opleiding in cybersecurity uit te breiden. Alles mag niet gezegd worden, maar de overheid hoopt genoeg te onthullen om interesse te wekken bij toekomstige studenten. Docenten kunnen dan deze onderwerpen in de curricula opnemen en zo het aantal toekomstige afgestudeerden in technologie doen toenemen.

Hoewel universiteitsprogramma’s over het algemeen niet goed verouderen, hoopt de roverheid haar arsenaal verder uit te breiden en denkt er zelfs aan te betalen voor het harde werk dat het voortdurend bijwerken van programma’s eist. Zo kunnen studenten de nieuwste ontwikkelingen leren, waarbij deze programma’s als een essentiële schakel in de toekomstige verdedigingsketen worden gezien.

Lange tijd hebben natiestaten zich bemoeid met het onderwijs in de hoop de verbeelding van studenten te prikkelen en hen voorzichtig naar een toekomst in de digitale verdediging te loodsen. Het recente rapport (report) van de ‘National Security Commission on Artificial Intelligence’ (NSCAI) alarmeerde Amerikaanse congresleden over de ernst van de situatie indien geen een snelle aanpassing zou komen. Het congres reageerde en voorziet nu in de nodige fondsen.

ESET was aanwezig op CYBERWARCON in Washington DC, waar wetgevers en technologen verschillende mogelijke toekomsten bedachten waarin de initiatieven van kwaadwillende buitenlandse actoren zouden mislukken, in een soort ‘geek-meet-Fed’-denktank, met gratis T-shirts. Het event was lang voor de datum volgeboekt omdat het onderwerp een mysterieuze aantrekkingskracht bleek te hebben.

In de VS (en waarschijnlijk ook in andere landen) benadrukt de overheid de noodzaak om het “wereldwijde informatierijk” te domineren. De overheid definieert het als “een gebied van strategische concurrentie waarin buitenlandse tegenstanders en niet-statelijke actoren informatie creëren,  verkrijgen, samenvoegen, analyseren, vervormen, overdragen, uitwisselen of verspreiden, zowel openlijk als in het geheim, om de publieke opinie te beïnvloeden inzake nationale veiligheid, geopolitieke of economische doeleinden ”.

Het is niet zeker dat de mensen van CYBERWARCON het zo zouden geformuleerd hebben, maar ze hebben het zo benadrukt in de Digital Defense Leadership Act, die zich een weg door het Congres weet te banen.

En dit wetsontwerp is niet alleen, er zijn er 18 (18 of them) die hun weg naar overheidskantoren in Washington weten te vinden. In het licht van de huidige publieke opnie is het duidelijk dat sommige (of zelfs meerdere) het ver zullen schoppen.  Jaren geleden waarschuwde Stephen Cobb, voormalig beveiligingsonderzoeker bij ESET, voor het dreigende tekort aan competenties op dat vlak. Er werd niet echt geluisterd. Maar het Congres lijkt er nu klaar voor en luistert met veel ernst naar wat de mensen van CYBERWARCON dit jaar gezegd hebben.

Dit artikel is geschreven door één van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.