Wire

Dit moet je weten over de nieuwe iPhone 14

Dit moet je weten over de nieuwe iPhone 14  
Ben jij voornemens de nieuwe iPhone 14, de iPhone 14 Pro of de iPhone 14 Plus te kopen?

In dit artikel lees je alles, wat je over dit toestel moet weten. Het kan verstandig zijn om alvast een iPhone 14 Pro hoesje te bestellen, het voorkomt dat deze straks uitverkocht zijn als het toestel bij je thuis afgeleverd wordt. Niet alleen de vraag naar een iPhone 14 Pro hoesje zal groot zijn in de eerste weken na uitlevering van het toestel, ook de vraag naar een iPhone 14 Plus hoesje neemt al toe merken aanbieders hiervan.  

Verschillende formaten van de nieuwste Apple smartphone  

Dit jaar brengt Apple geen Mini-model uit van haar iPhone. Het kleinste model is de iPhone 14, met een scherm van 6,1 inch. De iPhone 14 Plus is met 6,7 inch net iets groter. Deze formaten komen overeen met die van de Pro-versies van beide modellen. Apple introduceert in iOS 16 een Dynamic Island voor de Pro-modellen, wat ertoe leidt dat deze apparaten groter aanvoelen dan ze in werkelijkheid zijn. Er is met dit Dynamic Island meer ruimte voor apps op het scherm.  

Een belangrijk verschil tussen de reguliere iPhone 14 en de Pro-versie zit in de gebruikte chipset. Zo zijn de iPhone 14 Pro en -Pro Max voorzien van een A16 Bionic chipset. Daar waar de iPhone 14 en iPhone 14 Plus voorzien zijn van de A15 Bionic chipset, vergelijkbaar met hun voorganger.  

Verbeterde camera in de iPhone  

De camera van zowel de iPhone 14, als de iPhone 14 Plus is daarentegen wel verbeterd ten opzichte van de iPhone 13 line-up. De achterzijde van het toestel is voorzien van een nieuwe ultragroothoekcamera, naast een hoofdcamera van 12 megapixels. Het leidt ertoe dat de kwaliteit van foto’s en video’s met name in een ruimte met weinig licht sterk verbeterd is. Aan de voorzijde beschikt het model over een 12 megapixel TrueDepth-camera welke voorzien is van autofocus.  

Niet alleen de chipset in beide Pro-versies van de iPhone 14 is aanzienlijk beter dan die in het standaardmodel. Ook de camera in de Pro en Pro Max-versie van de iPhone 14 hebben een flinke verbetering doorgemaakt. Het gaat om een camera met 48 megapixels, uitgebreid met een ultragroothoek- en telelenscamera. Net als bij de basismodellen leidt het tot een flinke verbetering in de kwaliteit van beeldmateriaal in ruimtes met weinig licht.  

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business