Wire

Elektrisch rijden wordt makkelijker met behulp van een handige app

EV
© Unsplash/Andrew Roberts
Er komen steeds meer EV-rijders bij in ons land. Nederland is dan ook steeds beter berekend op elektrische rijders. Zo zijn we absolute koplopers als het gaat om de beschikbare hoeveelheid laadpalen.

In ons landje tellen we er circa 40.000 en het aantal blijft nog ieder jaar toenemen. Daarnaast zijn er ook nog een heel stel privé-laadpalen. Elektrisch rijden is hierdoor een stuk toegankelijker geworden. Er is immers altijd wel een laadpaal bij jou in de buurt. Hierdoor is er geen enkel excuus meer om niet voor een elektrisch voertuig te kiezen.

Toch zien de meeste mensen veel beren op de weg. Als je niet gewend bent om elektrisch te rijden, vraag je je waarschijnlijk af hoe je dit dan aanpakt. Je kunt niet even snel tanken zoals bij een gewone auto met benzine- of dieselmotor. Het opladen van de auto kost tijd. Hoe doe je dat dan in het dagelijks leven? Een van de manieren om elektrisch rijden makkelijker te maken, is door een handige alles-in-één app te downloaden. Goed voorbeeld is GRID. In dit artikel leggen we uit waarom dergelijke apps onmisbaar zijn voor de moderne bestuurder.

Plan de route op basis van geschikte laadpunten

Zeker de eerste weken zul je het best spannend vinden om lange ritten te maken. Want wat als je plotseling met een lege batterij langs de weg komt te staan? Die angst is gelukkig niet terecht. Nederland telt namelijk ongelooflijk veel laadpalen en de kans is klein dat je er niet één tegenkomt voordat de batterij leeg is. Met GRID zie je eenvoudig welke laadpalen beschikbaar zijn onderweg. Zo kun je je route uitstippelen op basis van geschikte laadpalen.

Daarnaast zie je ook andere belangrijke informatie over de laadpaal. Bijvoorbeeld hoeveel het kost om hier te laden en of de paal überhaupt beschikbaar is. Wist je dat je zelfs de laadsnelheid kunt zien? Hierdoor ben je nooit meer tijd kwijt dan absoluut noodzakelijk is.

Houd er rekening mee dat je idealiter de auto enkel oplaadt als je thuis bent, gaat slapen of op het werk bent. Zo voorkom je dat je je rit telkens moet onderbreken. Het laden kost inderdaad wat meer tijd dan simpelweg even tanken. Je wordt hier echter vanzelf handig. Bovendien is de actieradius van de meeste auto’s wel genoeg om op en neer naar het werk te kunnen, zonder te laden. Bij echte lange ritten moet je hier wel rekening mee houden. Maar dat is direct een goed excuus om even pauze te houden en de benen te strekken.

Nog meer informatie in de app

In de toekomst zal er waarschijnlijk steeds meer informatie in de app worden meegenomen. Dingen die van belang zijn voor EV-rijders om zo goed mogelijk hun route uit te stippelen en te voorkomen dat ze met een lege batterij komen te staan. Op die manier zal elektrisch rijden voor iedereen toegankelijker worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business