Wire

ESET Threat Intelligence-services geprezen in IDC-onderzoek

ESET logo
© ESET
Marktonderzoeker IDC heeft ESET Threat Intelligence-services geprezen.

In zijn studie “Market Perspective: How Global Threat Intelligence Vendors Address the Nuances of Regional Markets” uit 2023, plaatst International Data Corporation slechts vijf leveranciers van bedreigingsinformatie met een waardevol profiel waaronder ESET, die met ESET Threat Intelligence-services de vermelding “bloeiend” krijgt.

IDC erkent ESET Threat Intelligence als een waardevolle dienst die “het vermogen om potentiële beveiligingsincidenten te voorspellen en te voorkomen verbeterd, dankzij een unieke geografische mix van samengestelde TI-gegevens afkomstig uit de Europese Unie, CEE, Japan, Azië, Afrika en het Midden-Oosten.”

Dankzij zijn grote bereik kan ESET als wereldwijd relevant worden beschouwd. IDC voegt eraan toe dat ESET “kwaadaardige bedreigingsactoren overal ter wereld in de gaten houdt”, inclusief “APT-groepen afkomstig uit China, Iran, het Midden-Oosten, Oost-Europa, Noord-Korea en Rusland”.

De IDC-studie benadrukt bovendien dat “de ESET werkwijze ISO 27001- en ISO 9001-gecertificeerd is en dat het bedrijf een belangrijke bijdrage levert aan MITRE ATT&CK.”

Precisie en nauwkeurigheid behoren tot de primaire doelen van ESET en het bedrijf is verheugd dat dit door IDC erkend wordt. Zoals de studie het bevestigt, gebruikt ESET “geavanceerde filteren om bedreigingstypes efficiënt te classificeren” en “de combinatie van al dan niet gesuperviseerd leren, levert weinig valse positieven op.”

Ten slotte beëindigt IDC het profiel van ESET met de vermelding dat zijn “datafeeds een betrouwbaarheidsscore hebben waardoor SOC-teams de ernstigste bedreigingen als eerste kunnen aanpakken”.

Meer over de vele voordelen van ESET Threat Intelligence zijn te vinden in het volledige rapport Threat Intelligence services acclaimed by an IDC study | ESET.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business