Wire

Let op deze eigenschappen van een labelprinter

Labelprinter
Een labelprinter is een enorm veelzijdig product, waardoor deze ook voor veel bedrijven onmisbaar is. Voor het printen van productetiketten tot barcodes en verzendlabels maken. Labelprinters kunnen dit allemaal snel en scherp afdrukken.

Afhankelijk van de toepassing die je wilt gebruiken zijn er diverse varianten op de markt. Om je te helpen bij de keuze hebben we de meest belangrijke eigenschappen van een labelprinter op een rij gezet.

Labelprinters met hoge afdruksnelheid voor logistiek

Weet jij dat je aan de lopende band nieuwe labels nodig hebt? Dan is het handig om te kiezen voor een labelprinter met hoge afdruksnelheid. Zeker wanneer jouw bedrijf werkzaam is in de logistieke branche, is een labelprinter met hoge afdruksnelheid onmisbaar.

Zo zijn er modellen die al binnen een minuut 100 labels geprint kunnen hebben. Dit is handig wanneer je vele verzendlabels in één keer wilt afdrukken. Wanneer je lekker door wilt werken, is natuurlijk niets frustrerender dan dat je lang moet wachten totdat de labels geprint worden.

Wees flexibel met een draadloos model

Wanneer je dit apparaat wilt inzetten voor verschillende functies en werkplekken is het aan te raden te kiezen voor een draadloos model. Zo ben je altijd flexibel vanaf waar je het apparaat kunt gebruiken. Met een mobiele labelprinter ben je niet afhankelijk van een aansluiting via draden.

Bij vele mobiele modellen kun je via een WiFi, Bluetooth of NFC verbinding connectie maken met het apparaat waar je het afdrukbestand hebt staan. Handig wanneer je op de werkvloer vaak wisselt tussen je desktop, een tablet of mobiel. Mocht er toch geen goede wifiverbinding tot stand willen komen, kun je bij deze varianten altijd nog een ethernetkabel koppelen.

Scherpe kwaliteit met thermische druktechniek

Een scherpe drukkwaliteit ontstaat natuurlijk met een kwalitatieve printer. Om hierbij niet afhankelijk te zijn van een los lint of cartridge, die de printer voorziet van inkt, kun je het beste kiezen voor een model met thermische druktechniek.

Met deze techniek kun je altijd blijven printen, zonder dat de inkt uitdroogt of vervangen hoeft te worden! Je moet alleen de labelrol te vervangen wanneer deze op is. Doordat met deze techniek het label wordt gebrand, ontstaat er een scherpe kwaliteit voor het printen van labels, barcodes en andere etiketten. Alleen wanneer je vooral gebruik wilt maken van labels in kleur of met foto is het aan te raden een andere printtechniek te kiezen.

Grote en kleine labelwriters voor speciale etiketten

Bij het versturen van grote pakketten via diensten zoals Post NL is een specifieke labelprinter vereist. Deze diensten vragen namelijk om grotere etiketten, welke met aan A6 labelwriter geprint kunnen worden.

Ben je juist van plan om vele kleine kaartjes of pasjes te laten printen, bijvoorbeeld voor toegang of het afsluiten van een abonnement? Dan kun je ook kiezen voor speciale cardprinters. Deze zijn perfect voor dit kleinere formaat en bevatten vaak ook een extra hoge afdruksnelheid, zodat je snel in hoge aantallen te werk kunt gaan.

Stel zelf de eigenschappen in

Voor een veelzijdig apparaat, waarbij de eigenschappen zelf in te stellen zijn, is het aan te raden te kiezen voor een labelprinter van een gerenommeerd merk zoals Brother of Dymo.

Bij deze modellen kun je vaak zelf de functie en afdruksnelheid bepalen, zodat deze aansluit bij de toepassing waarvoor je dit apparaat wilt gebruiken. Welke eigenschap van een etikettenprinter is voor jou het meest belangrijk? Stel het in zoals je wilt en laat alles eenvoudig afdrukken met jouw nieuwe labelprinter.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business