Wire

Zich beschermen tegen oplichting bij ticketverkoop voor belangrijke events – Raad van ESET

ESET logo
© ESET
Er is een belangrijke secundaire marktplaats waar tickets voor veel meer dan hun oorspronkelijke prijs worden verkocht, wat kansen biedt voor oplichters en fraude.

Europese voetbalteams staan ​​op het punt hun zomertours in de Verenigde Staten te beginnen en het is een fantastische kans voor lokale fans om enkele van de beste teams en spelers ter wereld op hun eigen veld te zien. Voor veel Engelse Premier League-teams is het een vast jaarlijks event een soort pre-season warming-up. Voor sommige Europese teams is het een minder frequent avontuur. De kans om ze te zien spelen op Amerikaanse bodem is soms zeldzaam.

Borussia Dortmund is een van de teams die deze zomer mee doet. Het is pas de vierde keer dat ze deelnemen aan de zomertour – de eerste was in 1954. Deze tour is ook bijzonder voor cyberbeveiligingsprovider ESET, daar het bedrijf dit team sponsort – zowel tijdens het reguliere seizoen als voor deze Amerikaanse tour.

Borussia Dortmund heeft grote wedstrijden op het programma staan, waaronder Manchester United en Chelsea. Het zal ook een Amerikaanse internationale speler opstellen. Sportevents zoals deze trekken grote menigten aan maar ook opportunistische oplichters die uit de schaduw treden om de pret te bederven en het geld van echte fans te stelen met valse tickets, of gewoon door tickets aan te bieden tegen woekerprijzen.

De VS-markt voor het kopen/verkopen van tickets moedigt dit scenario aan door gebrek aan regelgeving(regulation). Er is een grote secundaire markt waar tickets voor veel meer dan hun oorspronkelijke waarde worden verkocht, wat de weg opent voor oplichters en fraude.

Wenst u deze zomer een van de Europese wedstrijden bij te wonen, hier zijn enkele tips (die ook gedurende het jaar gelden bij het kopen van concerttickets of andere events):

  • Koop tickets op de officiële site van de teams, het stadion of de officiële ticketsite die in uw land wordt gebruikt.
  • Vermijd tickets aangeboden op Craigslist, Facebook Marketplace en andere gratis online sites.
  • Negeer onbekende secundaire markten die in zoekresultaten worden vermeld.
  • Gebruik een betaalmiddel die bescherming biedt tegen fraude, zoals een creditcard of een online betaalmiddel. Gebruik geen debietkaart.
  • Koop enkel tickets die digitaal overdraagbaar zijn en geverifieerd zijn door het verkoopplatform.

Ticketbureaus zoals Ticketmaster maken actief gebruik van technologie om fraude tegen te gaan. SafeTix™ gebruikt een unieke streepjescode die om de paar seconden verandert wat voorkomt dat oplichters die code kopiëren en doorverkopen aan andere partijen. De belangrijkste ticketbureaus bieden de mogelijkheid tot doorverkoop via hun eigen platform en blijven dus bij de oorspronkelijke uitgever van de tickets. Voor kopers bieden ze ook de mogelijkheid om tickets door te sturen naar hun vrienden en familie zodat iedereen zijn eigen ticket op zijn toestel heeft staan. Reist u deze zomer naar de Verenigde Staten en bent u van plan tickets te kopen voor een event? Houdt er rekening mee dat die tickets mogelijk vereisen dat u een dataverbinding op uw toestel heeft om toegang te krijgen tot het event, daar tickets geverifieerd wordt en in realtime veranderen.

Voor Europeanen die naar de Verenigde Staten reizen om een ​​van de wedstrijden bij te wonen, is het aankopen van tickets wat verschillend. Als u geen ticket kon krijgen toen ze aan het publiek aangeboden werden, is het eerste grote verschil dat tickets zonder prijsbeperkingen beschikbaar komen op secundaire marktsites, zoals SeatGeek en StubHub, terwijl in de meeste Europese landen de doorverkoop van tickets beperkt is en de prijs doorgaans tot de nominale waarde beperkt wordt of dichtbij. In sommige landen, zoals het VK, is ook de doorverkoop van tickets voor voetbalwedstrijden verboden. Nog een groot verschil: er is geen afscheiding tussen lokale fans en bezoekers, die kunnen dus naast elkaar zitten.

Denkt u dat u opgelicht bent?

Denkt u het slachtoffer te zijn van een oplichting? Neem dan contact op met het platform waar u het ticket kocht en met uw creditcardmaatschappij om de betaling ongedaan te maken.

En als u tickets voor een event kon krijgen, geniet er dan van! Dit zijn pre-season wedstrijden met een meer ontspannen sfeer omdat er geen druk is van de liga of competitie. Het is een kans om enkele van de beste spelers ter wereld te zien op Amerikaanse bodem en natuurlijk te genieten van een geweldig match.

Bent u fan van Borussia Dortmund? Houd dan een oog op @ESET op Twitter voor info over Borussia Dortmund, wedstrijden en nog veel meer!


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business