Wire

ESET: een van de algemene leiders in Managed Detection and Response in nieuwe KuppingerCole Leadership Compass

ESET kreeg de hoogste onderscheiding in het KuppingerCole Leadership Compass for Managed Detection & Response (MDR) 2023, niet enkel als marktleider, maar ook als algemeen leider.

ESET, een wereldleider in digitale beveiliging, kreeg de hoogste onderscheiding in het KuppingerCole Leadership Compass for Managed Detection & Response (MDR) 2023, niet enkel als MARKTLEIDER maar ook als ALGEMEEN LEIDER. KuppingerCole, een internationale en onafhankelijke befaamde analistenorganisatie in de sector, voerde een grondige evaluatie van MDR-leveranciers uit op basis van gestandaardiseerde criteria inzake producten, innovatie en marktpositie.

Het rapport geeft een overzicht van de markt voor MDR-services die een verzameling cyberbeveiligingstechnologieën voor een klantorganisatie beheren en geavanceerde detectie- en reactiemogelijkheden voor cyberdreigingen bieden. Zoals beoordeeld door KuppingerCole, geeft de algehele leiderschapsscore een samengesteld  beeld van beoordelingen voor producten, innovatie en marktleiderschap. Marktleiderschap combineert scores voor verschillende marktgerelateerde factoren zoals: aantal klanten en hun geografische spreiding, omvang van implementaties en diensten, omvang en geografische spreiding van het partnerecosysteem en de financiële gezondheid van de deelnemende bedrijven.

KuppingerCole beoordeelt de oplossingen op vijf belangrijke criteria – beveiliging, functionaliteit, implementatie, interoperabiliteit en bruikbaarheid, met “Sterk positief” als de hoogste score. Volgens de algemene beoordeling behaalde ESET PROTECT MDR de score “Sterk Positief” in de categorieën Implementatie en Bruikbaarheid, en kreeg het een beoordeling “Positief” in Beveiliging en Functionaliteit. De leveranciers werden bovendien ook beoordeeld op vier aanvullende criteria, opnieuw met “Sterk Positief” als de hoogste score. De oplossing van ESET behaalde een sterke positieve beoordeling in drie van de vier: marktpositie, financiële kracht en ecosysteem.

Zoals belicht in het rapport, is ESET PROTECT MDR een oplossing op bedrijfsniveau die volledig cyberrisicobeheer, robuuste dreigingsjacht en ESET-expertise van wereldklasse biedt. Het werkt met alle belangrijke besturingssystemen en browsers met flexibele implementatieopties. Ondersteund door speciale opsporing van bedreigingen, uitgebreide bronnen van informatie over bedreigingen, analyse van gebruikersgedrag en detectie van bedreigingen van binnenin, zorgt ESET PROTECT MDR voor robuuste beveiliging voor organisaties van elke grootte, waardoor ze hun SOC kunnen uitbesteden en zich op hun kernactiviteiten kunnen concentreren. KuppingerCole noemt de implementatie- en bruikbaarheidsfuncties van ESET PROTECT MDR een kernkracht. Zoals vermeld in het rapport, biedt ESET PROTECT MDR een assistentieservice bij de eerste installatie en een team van experts voor assistentie bij incidentanalyse en herstel.

De sterke punten van ESET PROTECT MDR die in het KuppingerCole-rapport benadrukt werden:

  • ESET PROTECT MDR is een uitgebreide beheerde oplossing voor detectie en respons met een eenvoudig, gebundeld prijsmodel. Hoofdzakelijk aangeboden als een geheel bestaande uit ESET’s Endpoint Protection Platform (EPP), ESET Detection and Response (EDR) en andere MDR-gerelateerde services. De prijzen zijn gebaseerd op een per gebruiker/ per jaar basis, zodat organisaties de service gemakkelijk kunnen begrijpen en budgetteren zonder ingewikkelde prijsstructuren.
  • De MDR-oplossing van ESET biedt een gepersonaliseerde en op maat aangeboden MDR-service die voorziet in de specifieke behoeften van elke organisatie. Zo is de service aangepast aan de unieke beveiligingsvereisten en uitdagingen van elke organisatie.
  • Dankzij flexibele implementatieopties kunnen organisaties de meest geschikte implementatiemethode voor hun IT-omgeving selecteren. Dit is de mogelijkheid om tussen implementatie in de cloud of op locatie te kiezen .
  • De oplossing omvat ook geautomatiseerde inperking, waardoor het systeem bedreigingen automatisch detecteert en er onmiddellijk op kan reageren. Zo wordt de responstijd verkort en de impact van beveiligingsincidenten geminimaliseerd.
  • ESET PROTECT MDR wordt geleverd door een erkende Europese leverancier van gegevens over bedreigingsinformatie. De oplossing gebruikt ESET’s uitgebreide, steeds up-to-date bronnen over bedreigingen om de detectie- en reactiemogelijkheden te verbeteren.
  • De oplossing van ESET biedt uitstekende ondersteuning in lokale talen voor haar diensten en documentatie. Dit is belangrijk voor organisaties die in meertalige omgevingen werken en het bevordert een beter begrip en effectief gebruik van de MDR-service.
  • ESET PROTECT MDR biedt een open API, waardoor naadloze interoperabiliteit met oplossingen van derden mogelijk is.

“Terwijl cyberaanvallen blijven evolueren en de industrie steeds complexer wordt, verbeteren we constant onze bedrijfsoplossingen om een modern en competitief portfolio aan te bieden dat de huidige klantbehoeften weerspiegelt en toekomstige uitdagingen in digitale beveiliging aanpakt. We zijn enorm trots erkend te worden als algemeen en marktleider in dit onderzoek voor onze geavanceerde, meest gelaagde en effectieve cyberbeveiligingsaanpak zoals in ESET PROTECT MDR,” aldus Pavol Balaj, ESET Vice President Enterprise Segment. “Deze erkenning benadrukt de uitgebreide mogelijkheden van onze oplossing, die ESET’s geavanceerde technologie gebruikt. Deze wordt aangevuld met de praktische hulp van hoogopgeleide professionals, ondersteund door ESET’s teams van gerenommeerde onderzoekers, actief over de hele wereld, 24/7/365, zodat antimalwaretechnologie en -strategie perfect op elkaar zijn afgestemd. Het bewijst onze niet-aflatende drang naar innovatieve oplossingen en versterkt onze inzet voor het leveren van toonaangevende oplossingen.”

Klik hier voor  meer informatie over de resultaten van ESET in het KuppingerCole-rapport.

OVER ESET

Al meer dan 30 jaar ontwikkelt ESET® geavanceerde IT-beveiligingssoftware en -diensten om bedrijven, kritieke infrastructuur en consumenten wereldwijd te beschermen tegen steeds meer gesofisticeerde digitale dreigingen. Van endpoint- en mobiele beveiliging tot detectie en respons van endpoints, encryptie en multi-factor authenticatie, beschermen en bewaken ESET’s krachtige, gebruiksvriendelijke oplossingen discreet 24/7. Ze updaten in realtime de verdediging om ononderbroken gebruikers en ondernemingen te beveiligingen.

De constant veranderende bedreigingen vragen een schaalbare provider van IT-beveiliging zodat technologie veilig kan gebruikt worden. Dit wordt ondersteund door ESET’s R & D-centra over de hele wereld. Deze zetten zich in om onze gemeenschappelijke toekomst te ondersteunen.

Voor meer informatie bezoek www.eset.com  of volg het nieuws op LinkedInFacebook, en Twitter.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business