Wire

De voordelen van een Airtag in je koffer of tas

Android bluetooth-tracker
© Unsplash/Daniel Romero
Stel je voor, je bent op vakantie en je staat op het vliegveld te wachten op je bagage. Alle koffers zien er hetzelfde uit en je begint je af te vragen welke van jou is.

Gelukkig heb je een Airtag aan je koffer bevestigd, waardoor je deze gemakkelijk kan vinden tussen alle andere koffers. Maar dat is niet het enige voordeel van een Airtag. Vooral in de huidige tijd, waarin de wereld toch enigszins is veranderd, is het dus ook ideaal om er één in de Eastpak rugzak van je kinderen te doen, maar zijn er daarnaast nog veel meer toepassingen. Om je een idee te geven hoe dit precies werkt en waar je rekening mee moet houden, hebben we een aantal praktische voorbeelden voor je verzameld, die je laten zien welke voordelen het gebruik ervan allemaal heeft.

Wat is een Airtag?

Een Airtag is een handig klein apparaatje dat je kunt gebruiken om je spullen te traceren. Het werkt samen met je iPhone en helpt je verloren voorwerpen terug te vinden. Je kunt de Airtag aan je sleutels, tas, portemonnee of andere belangrijke items, zoals je koffer of tas, bevestigen. Als je iets kwijt bent, kun je de ‘Zoek mijn’ app op je iPhone gebruiken om de locatie van de Airtag te achterhalen en zo je verloren voorwerp terug te vinden. Het is een handige gadget die je veel tijd en stress kan besparen wanneer je iets belangrijks niet kunt vinden. Niet alleen wordt dit veel in het zakenleven gebruikt, maar bijvoorbeeld ook om te zien waar je kinderen zijn. Stel je hebt een leuk kinderrugzakje voor je zoon of dochter gekocht, hoe handig is het dan om deze te voorzien van een tag, zodat je altijd weet waar ze zijn.

Track je koffer waar je ook bent

Met een Airtag kun je altijd de locatie van je koffer of andere spullen volgen, waar ter wereld je ook bent. Dit kan erg handig zijn als je bagage per ongeluk verloren raakt of verkeerd wordt afgeleverd. Met behulp van de bijbehorende app kun je precies zien waar je koffer zich bevindt en actie ondernemen om deze terug te krijgen. Het geeft je een stuk rust en bespaart je tijd en stress. Stel dat je moet overstappen en je ziet dat je koffer nog op het vliegveld staat, terwijl je vliegtuig al richting de startbaan wordt getaxied, dan weet je in ieder geval dat je op de plaats van bestemming voor de eerste paar dagen kleding moet halen.

Track je koffer waar je ook bent

Niets is vervelender dan niet weten wanneer je koffer aankomt op je bestemming. Met een AirTag kun je echter een melding ontvangen zodra je koffer wordt gedetecteerd door het luchthavensysteem. Dit betekent dat je direct weet wanneer je koffer veilig is aangekomen en je je vakantie zonder zorgen kunt beginnen. Het is een geruststellende gedachte om te weten dat je koffer dezelfde bestemming heeft als jij, vooral bij langeafstandsvluchten. Daarnaast is het vooral handig wanneer je moet overstappen, zodat je ook direct kunt zien of je koffers ook in het vliegtuig aanwezig zijn en je je dus geen zorgen hoeft te maken over het feit of je wel of geen kleding hebt straks.

Je voorkomt verlies of diefstal

Het is een nachtmerrie om te ontdekken dat je koffer is kwijtgeraakt of is gestolen tijdens je reis. Gelukkig kan een Airtag dit helpen voorkomen. De Airtag heeft een ingebouwde functie waarmee je een melding ontvangt zodra je koffer buiten een bepaald bereik komt. Dit betekent dat je direct op de hoogte wordt gebracht als iemand probeert om je bagage mee te nemen zonder jouw toestemming. Op deze manier kun je snel actie ondernemen en je koffer terugkrijgen voordat het te laat is.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business