Wire

ESET Threat Intelligence: inzicht in cyberbeveiliging vergroot door integratie met Elastic

© Eset
ESET kondigt de strategische integratie met Elastic Security aan, waardoor de analyses en het inzicht in cyberbeveiliging nog beter worden dankzij geavanceerde feeds met informatie over bedreigingen.

ESET, een wereldleider in cybersecurity, heeft een nieuw strategisch partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling maakt naadloze verbindingen mogelijk met verschillende leveranciers van cyberbeveiliging, zoals Elastic, een toonaangevend bedrijf in AI-research. Deze stap maakt deel uit van de bredere strategie van ESET om integratie met meerdere leveranciers te ondersteunen, met als doel het versterken van de volledige cyberbeveiliging. Door de samenwerking met Elastic, wil ESET organisaties verbeterde analysetools en een groter inzicht aanbieden om meer efficiënte preventieve maatregelen tegen cyberbedreigingen mogelijk te maken.

Dankzij dit strategische partnerschap krijgen de gebruikers van Elastic toegang tot de geavanceerde feeds over bedreigingsinformatie van ESET, die realtime gegevens bieden over indicatoren van compromissen (IoC’s), zoals botnets, kwaadaardige domeinen, bestanden, URL’s en IP’s. Deze feeds bieden ook een grondig inzicht in de activiteiten van beruchte APT-groepen, afkomstig uit het uitgebreide malware- en bedreigingsonderzoek van ESET. Deze integratie verrijkt de SIEM-oplossing van Elastic, waardoor beveiligingsoperatoren bedreigingsgegevens uit de hele wereld kunnen inzetten met een ongekend geografische inzicht tot gevolg. Het aantal valse positieven wordt aanzienlijk verminderd – wat meer nauwkeurige detectie en analyse van bedreigingen mogelijk maakt – en ook gecontextualiseerd bedreigingsonderzoek wordt mogelijk gemaakt.

Deze samenwerking maakt de ontdubbelde en uiterst nauwkeurige feeds van ESET beschikbaar, waardoor maximale efficiëntie gegarandeerd wordt. Unieke inzichten zijn afkomstig uit eigen ESET-onderzoek en telemetrie, en zijn niet afhankelijk van bronnen van derden. Voor optimale integratie en interoperabiliteit worden deze feeds geleverd in TAXII/STIX 2.1, een veelgebruikt formaat.

Het technologische raamwerk van ESET scant voortdurend op bedreigingen in verschillende lagen, van pre-boot tot rusttoestand, en biedt wereldwijde telemetrie over opkomende bedreigingen. Deze automatisering, ondersteund door het toonaangevende cyberbeveiligingsteam van ESET en 13 R&D-centra wereldwijd, versnelt het ondersoek en de responsop bedreigingen. Terwijl machine learning helpt bij het automatiseren van beslissingen, ondersteunt de menselijke expertise van ESET de evaluatie en interpretatie van bedreigingen, zodat ongeëvenaarde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid kan gegarandeerd worden.

“Onze samenwerking met Elastic is niet enkel een mijlpaal in de integratie van bedreigingsinformatie, maar het is ook een gedeelde inzet voor de beveiliging van het digitale landschap”, aldus Trent Matchett, ESET Director of Global Strategic Accounts. “Door de combinatie van onze unieke inzichten en ongeëvenaarde expertise met de analytische vaardigheid van Elastic, creëren we een nieuwe standaard in cyberbeveiliging, zodat organisaties hun beveiligingspositie kunnen verbeteren en sneller cruciale beslissingen kunnen nemen.”

Voor meer informatie over hoe de ESET en Elastic integratie cyberbeveiligings- en -bedreigings-informatie opnieuw definieert, en om meer te leren over de voordelen die dit voor organisaties oplevert, kunt u deze blog lezen: https://www.eset.com/int/business/services/threat-intelligence/


Dit artikel werd geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business