Case: Gestandaardiseerde datacenteroplossingen kennen bijval

[Partnerinfo] Net voor het jaareinde van 2013 wist Rittal twee interessante bestellingen binnen te halen van het nieuwe Rittal datacenter-concept RiMatrix S. "Het is steeds mogelijk om bij een toekomstige bedrijfsgroei het datacenter mee te laten evolueren."

Net voor het jaareinde van 2013 wist Rittal twee interessante bestellingen binnen te halen van het nieuwe Rittal datacenter-concept RiMatrix S.

Zowel bio-groothandel Weiling als de internationaal actieve bouwmaterialenspecialist Remmers Groep gelooft in de voordelen van het gestandaardiseerde datacenter. De belangrijkste troeven die beide bedrijven in het systeem herkennen, zijn de hoge energie-efficiëntie, de korte leveringstermijn en de uitbreidingsmogelijkheden.

Weiling is een pionier in de bio-groothandel en kende de laatste jaren een forse groei. Tot nu toe deed het bedrijf een beroep op twee afzonderlijke serverlokalen die echter de snelle groei en de steeds toenemende eisen aan de IT-systemen niet langer de baas konden.

Voor Weiling zijn de permanente bereikbaarheid voor de klant en de snelle opvolging van de bestellingen dé kritische succesfactoren. Ook om een nog betere beveiliging van de interne bedrijfsprocessen te garanderen zet Weiling volop in op het gestandaardiseerde datacenter RiMatrix S van Rittal.

“Wij hebben het concept RiMatrix S leren kennen op CeBIT 2013 en zagen onmiddellijk dat deze oplossing perfect aansloot bij onze eisen”, zegt Michaël Van Dülmen, IT-manager bij Weiling. “Doorslaggevend waren voor ons de korte leveringstermijn van 6 weken en de lage PUE-waarde (Power Usage Effectiveness) tot 1,15. Bovendien zijn de IT-verantwoordelijken erg te vinden voor de hoge standaardisatiegraad van de RiMatrix S oplossing. Daardoor is het steeds mogelijk om bij toekomstige bedrijfsgroei het datacenter mee te laten evolueren.”

RiMatrix S ondersteunt leveringsgarantie

De bouwproductenspecialist Remmers heeft liefst 400 verschillende systeemproducten in zijn portfolio. Een snelle leveringstermijn is dé bepalende factor voor het succes van deze Duitse onderneming.

Bovenop hun bestaande Rittal datacenter investeert Remmers in een RiMatrix S-oplossing om op die manier tot een optimale load-balance binnen de dataverwerking te komen. “Met RiMatrix S beschikken we nu over twee complete datacenters”, zegt Heiner Stalling, hoofd IT en bedrijfsprocessen bij Remmers. “Daardoor zijn niet enkel onze bedrijfsprocessen verzekerd, maar kunnen we ook onze logistieke garanties waarmaken. Dat betekent in de praktijk dat elke levering, binnen de 24 uur na bestelling, een feit is.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business