Keynote: “De impact van digitale transformatie op de mens”

CEO van Ericsson Belux Saksia Van Uffelen legt op de Digital Transformation Day uit waarom de werknemer een cruciale rol speelt in de digitale transformatie.

Dat de digitale transformatie draait rond een samenspel van technologie en innovatie, weten we ondertussen. Het prototypische digitale bedrijf voelt zich kiplekker in de cloud, deinst niet terug voor smartphone of hybride en kan uitblinken dankzij vergevorderde data-analytics. Hoe zit het echter met de werknemers? Wat betekent de digitale transformatie voor hen? Dat licht Saskia Van Uffelen toe in haar keynote op de Digital Transformation Day.

Digital Champion

Als CEO staat Van Uffelen aan het roer van de digitale transformatie van Ericsson Belux. Daarvoor kan ze zich beroepen op 25 jaar ervaring in de IT-sector, waarvan vele jaren werden doorgebracht bij internationale en nationale reuzen als Xerox, Compaq en HP.

In 2012 werd ze bovendien door toenmalig minister van Economische Zaken Johan Vande Lanotte benoemd tot de Belgische ambassadrice in het Europese netwerk van ‘Digital Champions’. Ze zet zich dan ook in om de Belgische IT-sector aan te zwengelen en concentreert zich daarbij op o.a. de digitalisering van het onderwijs, online security, e-commerce en het belang van digitale vaardigheden. Van Uffelen weet dan ook als geen ander wat de impact is van de digitale transformatie, niet alleen op het bedrijf, maar ook op de mens zelf.

Impact op de mens

“Er is een nieuwe mindset nodig,” meent Van Uffelen. De traditionele businessmodellen volstaan niet meer om een digitale transformatie te ondersteunen, en om zulke modellen nieuw leven in te blazen is er niet alleen technologie nodig, maar speelt ook de werknemer een essentiële rol.

Dankzij evoluties als mobiele toestellen en cloudcomputing vervaagt de grens tussen werk en privé immers steeds sterker, waardoor bedrijven op een andere manier moeten omspringen met hun werkkrachten. De dagen waarin een werknemer van 9 tot 5 elke werkdag op kantoor doorbrengt, zijn voorbij, maar wat komt er in de plaats? En hoe zet je die nieuwe manier van werken om in succes? In haar keynote op de Digital Transformation Day 2017 deelt Van Uffelen eigen ervaringen en voorbeelden, en vertelt ze over de niet te onderschatten impact op de mens.

Digital Transformation Day vindt plaats op 18 mei in Antwerpen en biedt een programma bestaande uit vier kennistracks: analytics, social, cloud en mobile.

bmitbusiness meets itdigital transformation daydigitale transformatiedtdDTD17keynoteseminar

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN