Business

De toekomst van global delivery

In onzekere tijden als vandaag gaan bedrijven proberen weerwerk te bieden tegen de recessie. Ze moeten de stabiliteit op korte termijn garanderen door in de kosten te snoeien, en tegelijk proberen ze de kans op groei bij economisch herstel te vrijwaren.

De bedrijven die tot nu overleefden, hebben zeer goed ingespeeld op de kortetermijndoelen door projecten uit te stellen, betalingstermijnen te optimaliseren en kredieten veilig te stellen. Ook de operationele uitgaven moesten onder controle komen. Dat betekende ook weer snoeien in de kosten.

De maatregelen waren vooral bedoeld om het bedrijf te stabiliseren, maar ze zorgden niet voor toekomstige differentiatie en concurrentievoordeel.

Geit en kool
Zakelijke beslissingen zijn nooit alleen maar maatregelen op korte en middellange termijn. De organisaties vragen zich ook af hoe ze op lange termijn kunnen investeren in kritische zaken zoals innovatie en transformatie terwijl ze toch nog steeds aan een strak kostenbeleid doen.

Zowel de geit als de kool sparen is mogelijk met een nieuwe benadering van global delivery en sourcing. Een benadering die rekening houdt met kwaliteit, efficiëntie, talent en samenwerking om strategische businessdoelen te halen. Een dergelijke benadering focust op:

  • Een duurzaam concurrentievoordeel, innovatie en groei met kostenbesparing
  • Optimalisatie van kapitaal, stroomlijning van processen en leveren van wijzigende oplossingen door het inzetten van de technologische mogelijkheden
  • Zakelijke alertheid en flexibiliteit
  • Waarden zoals innovatie, speed to market, gedeelde risico’s en een focus op het leveren van de correcte total cost of ownership.

In een volgende post zullen we de huidige en toekomstige staat van global delivery bestuderen en zullen we kijken naar hoe het model evolueert om ondernemingen te helpen om langetermijnwaarde te verkrijgen.

De input is gebaseerd op kwantitatief onderzoek van Capgemini en kwalitatieve interviews met analisten en business- en IT-executives. Ik hoop dat de resultaten verbetering zullen brengen in je begrip over hoe offshoring je kan helpen om het juiste evenwicht te vinden tussen stabiliteit op korte termijn en succes op lange termijn.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business