Linux-kwelduivel SCO definitief k.o.

SCO viel jarenlang de openbronwereld lasting met patentclaims. Het bedrijf is verschillende keren doodverklaard en gereanimeerd, maar nu is SCO toch definitief uitgeteld.

Een Amerikaanse rechter heeft in een zaak tussen Novell en SCO een uitspraak gedaan. Novell kreeg gelijk en meteen heeft de rechter ook alle verdere proceduremaatregelen van SCO afgenomen. Daarmee komt er volgens de gespecialiseerde site Groklaw een definitief einde aan SCO’s rechtszaken over patenten.

Langgerekte doodsstrijd
Het is niet echt een verrassing dat SCO ten onder gaat. Het echt verbazende is de onverwoestbaarheid van deze patentenkwelduivel. SCO had Unixpatenten in handen en wilde daar openbronbedrijven geld mee uit de zakken slaan.

In augustus 2007 oordeelde een rechter al dat de Unix-copyrights aan Novell toekomen en niet aan SCO. Daarmee kwamen de claims van SCO op los zand te staan. In september 2007 ging SCO dan failliet, waarna de openbronwereld opgelucht ademhaalde.

In februari van 2008 herrees SCO dan weer uit de dood. Een investeerder uit het Midden-Oosten en de investeringsgroep Stephen Norris & Co. Capital Partners pompten geld in SCO. Doel was de juridische strijd tegen Linuxbedrijven als IBM verder te zetten en – als het kan – te winnen.

Het geld voor SCO blijkt nu een slechte investering. De zaak tegen IBM, die nog afgerond moet worden, is nu ook zo goed als beslist.

businessitprofessionallinuxnieuwsnovellpatentrechtrechtszaaksco

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals