Business

De Coster maakt ontwikkelplatform voor mobiele apps

In een interview met De Tijd onthult Michel De Coster een van de nieuwe activiteiten waar hij zich op stortte na zijn vertrek bij Belgacom eind augustus. Samen met vier Indiërs en twee Belgische vennoten richtte hij het bedrijfje Airborne op.

De Coster, die bij Belgacom een budget van 2,5 miljard euro ter beschikking had, is laaiend enthousiast over zijn nieuw bedrijf. “Met Airborne heb ik volgens mij voor het eerst goud in handen. Dit is the next big thing”, vertelt hij.

Platform-onafhankelijke apps
Airborne ontwikkelt een platform waarmee het heel eenvoudig is om apps te maken. Volgens de topmanager heeft zijn Indische vennoot Subu een revolutionair systeem ontwikkeld. Apps die ermee ontwikkeld worden, zouden vrij zijn van de bestaande kinderziektes, en ze zijn platformonafhankelijk. Eenzelfde programma kan dus in principe zowel op een iPhone als Androidtoestel draaien.

Eerder kondigde De Coster aan bij het Waverse voipbedrijf Escaux aan de slag te gaan. Hij wil het bedrijf, dat veertig medewerkers telt, helpen met een internationale uitbreiding. Daarnaast kocht hij een fietsenwinkel over.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business