Business

Google veroordeeld voor patentschending

Google moet vijf miljoen dollar ophoesten wegens patenschending. Het gaat om een methode om data op te slaan en weer op te vragen.

De rechtszaak werd al aangespannen in 2006 door Bedrock Computer Technologies. Ook Yahoo, Amazon, PayPal en AOL zijn aangeklaagd. Volgens The Register gaat het om een patent uit 1997 dat Google schendt door het gebruik van verschillende Linuxkernels op zijn servers.

Google heeft intussen tegenover The Register gereageerd op de veroordeling en zegt dat het “zich blijft verdedigen tegen dit soort aanvallen tegen de openbrongemeenschap. De recente explosie in patentvervolging verandert de informatiesnelweg in een tolweg die bedrijven dwingt om miljoenen dollars uit te geven aan de verdediging tegen oude, twijfelachtige patentclaims.”

Interessant detail: de zaak werd gehouden in Oost-Texas. Een regio die in juridische kringen bekendstaat als zijnde zeer positief tegenover patenthouders.

Volgens de jury schond Google twee keer het patent en kon de zoekgigant onvoldoende bewijzen dat de schendingsclaim ongeldig is. Over een derde eis om Google te verbieden de methodes uit het patent te gebruiken, moet nog worden beslist.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business