Business

Antitrustzaak tegen Intel stopgezet in VS

De New Yorkse openbaar aanklager gaat ermee akkoord om de antitrustrechtszaak tegen Intel stop te zetten. De chipfabrikant moet wel 6,5 miljoen dollar betalen.

De zaak dateert van 2009 en stelt dat Intel Amerikaanse antitrustwetten heeft overtreden. De overeenkomst tussen de aanklager en Intel komt er na een uitspraak van december vorig jaar. Die beperkte de omvang van de rechtszaak.

Geen toegeving
In de overeenkomst gaat Intel akkoord met het betalen van 6,5 miljoen dollar, een bedrag dat een deel van de kosten van de vervolging moet dekken. Maar Intel benadrukt dat het daarmee niet erkent dat het een overtreding heeft begaan of dat de beschuldigingen kloppen.

Hiermee valt er een zware last van de schouders van het Amerikaanse chipbedrijf. Intel werd ervan beschuldigd dat het computerbouwer Dell kortingen gaf die opliepen tot miljarden dollars, en dit over een periode van meerdere jaren. Dat moest ervoor zorgen dat Dell geen chips zou gebruiken van concurrent AMD.

Het is niet de eerste keer dat Intel in een rechtszaak of een minnelijke schikking betaalt. Eerder betaalde het al aan AMD (1,25 miljard dollar), Nvidia (1,5 miljard dollar) en de Europese Commissie (1,45 miljard dollar). Al gaat het bedrijf tegen dat laatste nog in beroep.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business