Business

Microsoft betaalt Apple voor Surface-tablet

Microsoft moet niet vrezen voor patentrechtszaken om zijn tablet. Het bedrijf betaalt Apple licentiegeld om de Surface te vrijwaren van een verkoopsverbod.

Dat kwam aan het licht in de rechtszaak tussen Apple en Samsung die momenteel in de VS loopt. Daarin werd duidelijk dat Microsoft licenties heeft genomen van verschillende patenten van Apple met oog op het design en gebruikservaring van de Surface.

Het is niet zo verwonderlijk dat Microsoft zelf zo bereidwillig is om te betalen voor patenten. Het softwarebedrijf gaat zelf achter hardwarebedrijven aan om regelingen te treffen wanneer ze telefoons met Android uitbrengen. Zo verdient het bedrijf 444 miljoen dollar per jaar aan het besturingssysteem van Google.

Reuters citeert Apple’s patentdirecteur Boris Teksler die zegt dat Apple de bewuste patenten zelden in licentie geeft aan concurrenten, maar ze (naast Microsoft) wel tenminste één keer heeft aangeboden aan Samsung, die volgens Apple dat aanbod heeft geweigerd.

Samsung en Apple vechten momenteel een geschil uit voor de Amerikaanse rechtbank. Apple beweert dat Samsung zijn Galaxy Tab heeft afgekeken van de iPad, maar Samsung beschuldigt Apple er tegelijk van dat het zaken van van hen heeft afgekeken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business