Business

Technologie evolueert sneller dan bedrijfsprocessen

Van de ondervraagde Europese managers zegt 45% bevreesd te zijn de technologie niet te kunnen bijbenen en hun concurrentiepositie te verliezen, in vergelijking met 35% in Azië en 37% in Noord-Amerika. Dat blijkt uit onderzoek van The Economist Intelligence Uni, in opdract van Ricoh.

Als leidinggevenden wordt gevraagd om de grootste technologische uitdagingen te rangschikken, plaatsen zij ‘met elkaar verbonden systemen’ bovenaan. Op de voet gevolgd door het feit dat ‘technologie zich sneller ontwikkelt dan de interne processen die haar ondersteunen’.

Europese leidinggevenden ondervinden de meeste invloed van systemen die niet met elkaar zijn verbonden (46%). Slechts 40% van de Europeanen zegt dat technologie hen helpt goede beslissingen te nemen. Europese leidinggevenden hebben er wel meest (65%) vertrouwen in dat dat technologie geholpen heeft bij het creëren van openheid en discussie binnen hun organisaties.

Europeanen zijn ook zekerder over de rol van technologie met betrekking tot het verbeteren van de productiviteit. 72% zegt te geloven dat dit het geval was.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business