Business

Nieuwe krachtige PowerEdge-servers van Dell zijn energiezuinig

Dell Technologies breidt zijn serverportfolio uit met een nieuwe generatie van 13 Dell PowerEdge-servers, ontworpen om de prestaties en betrouwbaarheid te verhogen voor datacenters, public clouds en edge-locaties.

De nieuwste generatie PowerEdge-servers van Dell, uitgerust met Intel Xeon Scalable-processoren, bieden geavanceerde technologieën en software om efficiëntie en prestaties te verbeteren. Met het nieuwe Smart Flow-ontwerp en Dell APEX, kunnen organisaties hun IT-operaties optimaliseren en risico’s minimaliseren met een as-a-Service-benadering.

De nieuwe Dell PowerEdge-servers zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende workloads, zoals kunstmatige intelligentie, analytics en grootschalige databases. Met het uitgebreide portfolio dat in november 2022 is aangekondigd, waaronder PowerEdge XE-servers met NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s en de NVIDIA AI Enterprise-softwaresuite, biedt Dell een full-stack productie-AI-platform voor organisaties die willen profiteren van de voordelen van kunstmatige intelligentie en machine learning.

Servers voor cloud service providers

Dell PowerEdge HS5610 en HS5620 introduceren geoptimaliseerde maatwerkoplossingen voor cloud service providers die grootschalige, multi-vendor datacenters beheren.

De Dell PowerEdge HS5610

Deze innovatieve 2-socket servers zijn beschikbaar in zowel 1U als 2U varianten met een ‘cold aisle serviceable’ configuratie. Deze nieuwe servers zijn uitgerust met Dell Open Server Manager, een OpenBMC-gebaseerde oplossing die het fleet management vereenvoudigt voor multi-vendor omgevingen.

De Dell PowerEdge HS5620

Betere prestaties

De nieuwe generatie PowerEdge-servers van Dell bieden een uitstekende prestatie-upgrade. De PowerEdge R760, bijvoorbeeld, levert tot 2.9x meer AI-inferencing dankzij de Intel Xeon Scalable-processoren met Intel Deep Learning Boost en Intel Advanced Matrix Extensions2.

De Dell PowerEdge R760

In vergelijking met de vorige generatie servers, biedt de PowerEdge R760 20% meer VDI-gebruikers en 50% meer SAP-gebruikers op één server. Dell PowerEdge-systemen zijn ook beschikbaar met NVIDIA Bluefield-2 data processing units voor extra offload-, acceleratie- en workload isolatiemogelijkheden, ideaal voor energie-efficiëntie in private, hybride en multicloud implementaties.

Verbeteringen aan de Dell-monitoringsoftware en nieuwe diensten maken daarbovenop serverbeheer nog makkelijker:

  • Dell CloudIQ: Dell-software combineert proactive monitoring, machine learning en predictive analytics en biedt tegelijkertijd een uitgebreid overzicht van servers, waar die zich ook bevinden. De updates omvatten verbeteringen voor het voorspellen van serverprestaties, diverse onderhoudswerkzaamheden en nieuwe virtualisatievisualisatie.
  • Dell ProDeploy-services:De Dell ProDeploy Factory Configuration-service biedt vooraf geïnstalleerde en geconfigureerde PowerEdge-servers met het door de klant gewenste besturingssysteem, hypervisor-software en instellingen voor RAID, BIOS en iDRAC. De Dell ProDeploy Rack Integration-service biedt PowerEdge-servers in rack- en netwerkopstellingen die meteen ingezet kunnen worden, ideaal voor bedrijven die hun datacenteromgeving uitbreiden of een IT-modernisering ondergaan. 
  • Dell iDRAC9: Nu klanten op zoek zijn naar meer serverautomatisering en -intelligentie, maakt Dell Remote Access Controller (iDRAC) de implementatie en diagnose van Dell-systemen eenvoudiger. iDRAC is voorzien van functies zoals Certificate Expiry Notice, Telemetry for Dell Consoles en GPU monitoring.

Ontworpen voor duurzaamheid

Dell PowerEdge-servers zijn ontworpen met duurzaamheid als prioriteit. Deze servers bieden klanten tot driemaal betere prestaties in vergelijking met 14e generatie PowerEdge-servers uit 2017, die gebruik maakten van Intel Xeon processoren. Dit leidt tot minder benodigde ruimte en een krachtiger en efficiënter technologie in alle systemen. Dit zijn enkele belangrijke hoogtepunten:

  • Dell Smart Flow-ontwerp: Een nieuwe functie binnen de Dell Smart Cooling-suite verhoogt de luchtstroom en verlaagt het ventilatorvermogen tot 52% in vergelijking met servers van de vorige generatie.6 Het Smart Flow-ontwerp ondersteunt betere serverprestaties met minder benodigde stroom voor efficiëntere datacenters.
  • Dell OpenManage Enterprise Power Manager 3.0-software: Klanten kunnen doelstellingen op het gebied van efficiëntie- en koeling beter beheren, koolstofemissies bewaken en tot 82% sneller energieplafonds instellen om het totale energieverbruik te beperken. Met de verbeterde tool voor duurzaamheidsdoelstellingen kunnen klanten het totale servergebruik, het energieverbruik van virtual machines, lekdetectie voor waterkoeling en meer bepalen.
  • Electronic Product Environmental Assessment Tool: Vier Dell PowerEdge-servers zullen beschikbaar zijn met het EPEAT-zilverkeurmerk en 46 systemen krijgen het EPEAT-bronskeurmerk. EPEAT is een toonaangevend, wereldwijd keurmerk voor producten en diensten uit de technologiesector die blijk geven van een verantwoorde beslissingen op het gebied van aankopen.

Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business