Business

Aikido Security haalt 2 miljoen euro op voor softwarebeveiligingsplatform

De Belgische SaaS-startup Aikido Security heeft € 2 miljoen aan pre-seed-financiering opgehaald bij gerenommeerde angel-investeerders die haar missie ondersteunen om softwarebeveiliging voor ontwikkelaars te vereenvoudigen.

In de afgelopen jaren heeft er in de software-industrie een verschuiving plaatsgevonden in de richting van ‘shift left’-software ontwikkeling, waardoor de verantwoordelijkheid voor beveiliging steeds meer bij ontwikkelaars komt te liggen. Helaas zijn de huidige softwarebeveiligingsplatforms moeilijk te gebruiken voor ontwikkelaars, waardoor ze veel tijd verspillen. Bovendien richten ze zich niet op de beveiligingsbehoeften van kleinere software-as-a-service (SaaS) bedrijven. Aikido Security is opgericht om dit op te lossen.

Gekwalificeerde investeerders

De pre-seed-ronde heeft het geluk om de steun te hebben van een reeks gekwalificeerde (angel)-investeerders. Syndicate One, Pieterjan Bouten (Showpad), Louis Jonckheere (Showpad), Christophe Morbee (Besox), Mathias Geeroms (OTA Insight) en Jeroen De Wit (Teamleader) hebben allemaal besloten om in te stappen. Aikido Security mag zich gelukkig prijzen om te kunnen rekenen op hun steun & expertise.

Problemen oplossen

“Softwarebeveiligingstools hebben mijn leven als CTO moeilijker gemaakt”, zegt Willem Delbare, oprichter en CTO van Aikido Security. “Ik heb er veel getest en ze hebben allemaal dezelfde problemen. Ze overladen je met ‘false positives’, spammen je met notificaties en maken triage moeilijk. Dit is ongelooflijk vermoeiend. Dus hebben we besloten om dit op te lossen.”

Het team bestaat uit ervaren ondernemers die succesvolle producten hebben gebouwd in verschillende industrieën voordat ze samenkwamen bij Aikido Security. De oprichters zijn Willem Delbare (teamleider, officient), Roeland Delrue (Showpad, officient), Amber Rucker (Veriff, Cloudbees) & Felix Garriau (nexxworks, AREA42).

Alpha-versie

Aikido heeft onlangs de alpha-versie van hun product voltooid, dat momenteel actief wordt getest bij “early adopter” klanten. De financiering stelt het bedrijf in staat om hun team te laten groeien en de functionaliteiten van het product uit te bouwen, naast het uitbreiden van hun klantenbestand.


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business