Business

EEVE legt de lat hoog met pionierende vision-only robot

EEVE, een vernieuwende Belgische start-up, blijft de weg wijzen in de wereld van de robotica met haar baanbrekende vision-only robot. Het bedrijf, dat het eerste en enige was dat een robot van dit type ontwikkelde, heeft recent aandacht getrokken door de acties van een bekende Chinese robotfabrikant, Worx.

Het is gebleken dat Worx zich heeft laten inspireren door de technologie van EEVE en dit heeft opgenomen in hun eigen ‘vision-only robot’, die kondigde ze aan op CES 2023.

Ondanks de pogingen om EEVE’s werk te repliceren, blijft EEVE de leider in het veld. Worx biedt namelijk geen échte vision-only robot en gebruikt RTK-GPS-technologie om de moeilijke uitdagingen op te lossen.

De poging van Worx om de technologie van EEVE te kopiëren is niet onopgemerkt gebleven, aangezien het bedrijf in de afgelopen twee jaar 3 EEVE-robots heeft gekocht voor onderzoek en ontwikkeling. Dit bevestigd EEVE’s positie als een pionier in het veld van robotica.

Het verhaal van EEVE dient als een herinnering aan hoe jonge start-ups zoals EEVE grotere bedrijven in de industrie kunnen inspireren en de weg wijzen. De passie van het bedrijf voor innovatie en het verleggen van de grenzen van technologie is een getuigenis van de heldere toekomst van de robotica en de impact die start-ups kunnen hebben op de industrie.

“Bij EEVE zijn we trots om de weg te wijzen in het veld van de robotica en zijn we vastbesloten om de lat hoog te blijven leggen voor anderen om te volgen”, zei Wesley Lorrez, CEO van EEVE. “We zijn verheugd om de impact van onze vision-only robot op de industrie te zien en zijn enthousiast over wat de toekomst voor ons bedrijf en de industrie in zijn geheel zal brengen.”


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business