Business

Vitaminsatwork introduceert AI-voorspellingsanalyse voor HR

Bedrijven kunnen niet duurzaam groeien en succesvol zijn zonder hun ‘human capital’. Tegelijk zijn de bedrijfsstrategische uitdagingen op dit vlak nog nooit zo groot geweest. Vitaminsatwork, een Leuvense HR-tech start-up, introduceert als professioneel antwoord hierop een all-in-one employee engagement en wellbeing analytics platform.

Het platform helpt zowel kmo’s als grote bedrijven om proactief om te gaan met de werkbeleving van hun medewerkers en zo een werkomgeving te creëren waarin medewerkers en teams intrinsiek gemotiveerd worden, talent aan boord te houden en uitval te voorkomen. Door de inzet van AI-gedreven technologie biedt Vitaminsatwork aan de hand van predictieve analyse de mogelijkheid een strategisch HR-beleid te voeren, gericht op het realiseren van doelen en opbrengsten voor de organisatie.

De kiem van Vitaminsatwork werd in 2018 gelegd binnen Dstny, dat als internationaal groeibedrijf voor heel wat nieuwe HR-uitdagingen stond. Daan De Wever, tech ondernemer en CEO van de Dstny Group, ligt mee aan de basis van de HR-Tech start-up en bracht een ecosysteem van Belgische investeerders-aandeelhouders bij elkaar die tezamen bijna 900.000 euro startkapitaal injecteerden. Co-founders Jonas Geleyn en Jonas Scheers werden aangesteld als respectievelijk CEO en CTO en Esther Kerkhofs als Customer Success Manager.  

Wetenschappelijk onderbouwd

Ook de Belgische academische wereld heeft zijn inbreng in deze HR-Tech start-up. Aan de basis ligt immers een wetenschappelijk onderbouwde survey gebaseerd op onderzoek over werkstress en motivatie van Prof. Bert Schreurs, Hoogleraar HR Management aan de VUB en Solvay Business School. De survey peilt naar de drijfveren van wellbeing en engagement bij werknemers en legt tevens unieke verbanden ertussen bloot. Dat levert wetenschappelijk onderbouwde en actiegerichte inzichten op, die real-time op het platform worden weergegeven in handige dashboards voor het nemen van strategische beslissingen op alle organisatieniveaus: individueel, team-, en bedrijfsniveau.

Voorspellende data-analyse

Hoewel ik pas een jaar actief ben binnen de Dstny Group, ben ik onder de indruk van de strategische waarde en impact van Vitaminsatwork”, zegt Jonas Klang, Director People Experience Dstny Group“Enerzijds helpt het persoonlijk kompas onze medewerkers bij het uitstippelen en optimaliseren van hun persoonlijke ontwikkeling binnen onze organisatie. 

Anderzijds is het vandaag in de ‘war for people’ als bedrijf cruciaal om continu met je retentie bezig te zijn. Het platform geeft ons strategische en waardevolle inzichten om als internationaal groeibedrijf over alle grenzen heen een bedrijfscultuur te creëren, waarin medewerkers zich kunnen ontwikkelen en waardoor Dstny duurzaam kan blijven groeien.  Zo helpt Vitaminsatwork ons om HR te laten evolueren van een reactieve en ondersteunende functie naar een profit center met inzichten voor strategische beslissingen.”


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business