Business

Wereld Wachtwoord Dag: hoe veilig is jouw wachtwoord?

wereld wachtwoord dag
Het wachtwoord van acht tekens is niet meer zo veilig als vroeger. Het is uw taak om uw wachtwoorden te beschermen en het tegelijkertijd moeilijker te maken voor kwaadwillenden om ze te raden of te kraken.

Dit artikel is geschreven door Karl Bateson, Director, Global Communications, Acronis.

Bijna iedereen is op de een of andere manier verbonden met het internet, en hoewel het internet een prachtige plek is – vol met kansen voor mensen uit alle lagen van de bevolking, is het belangrijker dan ooit voor ons om #Cyberfit en slim over cyberbescherming te zijn.

#CyberFit zijn vereist waakzaamheid, up-to-date kennis van veilige cyberbeveiligingspraktijken en geïntegreerde cyberbeschermingssoftware. Het lijkt misschien ontmoedigend en overweldigend om #CyberFit te blijven, maar het is veel gemakkelijker dan het lijkt, en wij zijn er om te helpen.

Afgelopen week was de vierde jaarlijkse Acronis Cyber Protection Week, een initiatief dat Acronis heeft genomen om mensen bewust te maken van het groeiende cyberdreigingslandschap en hoe iedereen – van IT-professionals tot thuisgebruikers – zo veilig mogelijk kan blijven zonder al te veel tijd en middelen op te offeren.
Als extra erkenning voor de naleving van Acronis’ initiatief voor cyberbescherming vorige week, gaat dit artikel over wachtwoorden, en in het bijzonder over hoe u veilige wachtwoorden kunt maken voor al uw accounts en deze veilig kunt houden voor ongewenste partijen.

Hoe veilig is jouw wachtwoord?

Er hangt veel af van uw wachtwoorden, dus laten we ze veilig houden.
Wij maken ons er ook schuldig aan – een gemakkelijk wachtwoord gebruiken voor sites die niet zo belangrijk lijken. Sommigen gebruiken 123456, anderen qwerty1 (of azerty1). In mijn beginjaren was ik e-mailbeheerder en we konden de meeste wachtwoorden kraken door bij een gebruiker op het bureau te gaan zitten en te zoeken naar een plakbriefje onder zijn toetsenbord, of erger nog, op zijn monitor. Misschien de naam van een huisdier, of een bijnaam, en dan het verplichte uitroepteken of hoofdletter toevoegen. Helaas hebben die dagen plaatsgemaakt voor technologische vooruitgang, waarbij programma’s je eenvoudige wachtwoord in minuten of zelfs seconden kunnen kraken.
Hoe lang duurt het om uw wachtwoord te kraken?

Volgens onze vrienden van Security.org kan een standaard wachtwoord van acht tekens bijna onmiddellijk worden gekraakt. Wilt u 22 minuten toevoegen aan de tijd om te kraken? Voeg een hoofdletter toe. Wilt u meer bescherming? Een speciaal teken in combinatie met een hoofdletter kost een uur om te kraken. Eng, hè?


Het wachtwoord van acht tekens is niet meer zo veilig als vroeger. Het is uw taak om uw wachtwoorden te beschermen en het tegelijkertijd moeilijker te maken voor kwaadwillenden om ze te raden of te kraken. Dus, hoe lang moet uw wachtwoord zijn? Het antwoord blijkt moeilijk, omdat deskundigen uit de industrie verschillende meningen hebben over de lengte en complexiteit van wachtwoorden. Waar deze deskundigen het over eens zijn, is dat acht tekens het minimum is en dat deze alfanumeriek moeten zijn. Uit onderzoek van Security.org blijkt dat 45% van de ondervraagden wachtwoorden van acht tekens of minder gebruikt, maar zij raden langere wachtwoorden aan voor een betere beveiliging.

Dus, hoe veilig is jouw wachtwoord? De experts van Statista hebben een grafiek gemaakt die laat zien hoe lang het duurt om wachtwoorden van verschillende grootte, lengte en complexiteit te kraken. Spoiler: langer en complexer is de manier om te gaan.

Uitgelicht artikel wachtwoord tips 10 tips voor veiligere wachtwoorden

Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business